Bh. fudbaler je sa šest golova i četiri asistencije bio ključni igrač Dinama u Evropi ove sezone

Ne igra u Lisabonu

Izet Hajrović propušta utakmicu sezone

Edmir Škorić

Najbolji strijelac i asistent Dinama u evropskoj sezoni propustit će jednu od najvažnijih utakmica ovog kluba.

Hajrovićev Dinamo je na Maksimiru slavio s 1:0 i u Lisabon ide po historijski plasman u četvrtfinale Evropske lige, ali treneru Nenadu Bjelici na raspolaganju neće biti Hajrović, koji je zadobio povredu.

On je četvrti bitan igrač Modrih koji je otpao za duel s Benficom, a prethodno su otpali Ademi, Šunjić i Leovac.

Sa šest golova Hajrović je najbolji Dinamov strijelac u savršenoj evropskoj sezoni, a također ima i četiri asistencije, baš kao i Petković.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Umjesto Hajrovića će zaigrati Kadzior, koji je bio sjajan i u prvom meču i to je barem olakšavajuća okolnost za Bjelicu i stručni štab Dinama.

U četvrtak Dinamo ima priliku da u Lisabonu napravi veliki rezultat, i dalje ima tih 1:0, ali bez ovih igrača će hrvatskom prvaku biti jako teško protiv Benfice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.