AC Milan nudi 70 miliona eura za četvoricu fudbalera Dinama, među njima i Gojak

Bh. reprezentativac bi mogao ostvariti veliki transfer

AC Milan nudi 70 miliona eura za četvoricu fudbalera Dinama, među njima i Gojak

Amer Gojak i njegov Dinamo Zagreb su sinoć odigrali fantastičnu utakmicu protiv Benfice u okviru osmine finala Evropa lige.

Zagrebački klub je pobijedio slavnu portugalsku ekipu sa 1:0 i stekao prednost pred revanš u Lisabonu, a ova utakmica bi mogla biti prekretnica u karijerama brojnih fudbalera 'Modrih'.

Kako danas prenose hrvatski mediji, skauti čak 18 evropskih klubova boravili su sinoć na Maksimiru, a najviše pozitivnih dojmova stekli su skauti Milana.

Klub sa stadiona San Siro, prema navodima istih izvora, želi kupiti čak četvricu igrača Dinama, među kojima je i bh. fudbaler Amer Gojak.

Milan je navodno za Danija Olma, Ivana Šunjića, Nikolu Mouru i Amera Gojaka spreman ponuditi 70 miliona eura, a 30 bi otišlo samo na Olma. To bi naravno bio najskuplji transfer u historiji Dinama. Također, Rossonerima je zanimljiv i junior Dinama Antonio Marin, ali on sinoć nije dobio šansu za igru.

Osim skauta kluba iz Milana, prisutni su bili još skauti Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Bayerna, Borussije Dortmund, Fulhama, Napolija, Intera, Slavije Prag, Sampdorije, Bayer Leverkusena, Barcelone, Wolvesa, Sassuoloa, Bordeauxa, Lilla, Atletico Madrida i Juventusa.

Ludnica nakon posljednjeg sudijskog zvižduka: Gojak 'ispoštovao' vatrogasca

Amer Gojak je nakon sinoćnjeg meča slavio sa više od 30.000 hiljada navijača Dinama.

Zanimljivo da se Gojak pri polasku ka najvatrenijim tifozima Dinama primio čestitke od jednog vatrogasca koji se našao na stazi, a koji je također bio oduševljen velikom pobjedom Dinama.

Gojak mu je uzvratio, a onda je započela prava ludnica...

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haroni
Tako je kad se trguje naveliko :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi