Kramarić je majstorskim potezom donio sva tri boda svojoj ekipi

Hoffenheim teže od očekivanog stigao do pobjede

Peta Kramarića za pobjedu Hoffenheima protiv Nurnberga

S. Pašalić

Hoffenheim je u 25. kolu njemačke Bundeslige savladao Nurnberg sa 2:1.

Domaći nogometaši su teže od očekivanog upisali sva tri boda protiv najlošije ekipe u ligi koja je u ovoj utakmici pružila žestok otpor.

Hoffenheim je stigao do vodstva u 25 minuti, a strijelac sa bijele tačke je bio Andrej Kramarić, a tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Gosti su u nastavku stigli do izjednačenja kada je Behrens u 61 minuti pogodio za 1:1 i činilo se da bi Nurnberg mogao doći do boda u ovoj utakmici.

Međutim Andrej Kramarić je prelijepim golom petom u 78 minuti donio sva tri boda svojoj ekipi. Hoffenheim je sada osmi na tabeli sa 37 bodova, dok je Nurnberg i dalje na samom dnu tabele sa samo 13 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ermin Bičakčić se vratio nakon povrede u tim Hoffenheima i odigrao cijeli meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.