Eintracht u ludoj utakmici stigao do pobjede u 95. minuti protiv Hoffenheima
Eintracht Frankfurt je stigao do važne pobjede protiv Hoffenheima

Utakmica puna preokreta pripala domaćim nogometašima

Eintracht u ludoj utakmici stigao do pobjede u 95. minuti protiv Hoffenheima

S. Pašalić, foto: EPA

Eintracht Frankfurt je u 24. kolu Bundeslige dočekao Hoffenheim i upisao pobjedu 3:2.

Iako su gosti više napadali i stvarali prilike za gol, domaći su poveli u 20 minuti nakon slobodnog udarca koji je izveo Filip Kostić, a lopta se na putu prema golu odbila od Ante Rebića i ušla u gol.

Hoffenheim je i nakon vodstva domaćih nastavio sa napadima što im se isplatilo u 43 minuti kada je Joelinton izjednačio na 1:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U 60 minuti su gosti stigli do preokreta kada je Belfodil pogodio za 2:1. Hoffenheim je šest minuta kasnije ostao sa deset igrača nakon što je Kasim dobio crveni karton.

Domaći su nakon toga pokušavali stići do izjednačenja, a u tome su i uspjeli u 89 minuti kada je Sebastien Haller pogodio za 2:2. U 97 minuti domaći su stigli do sva tri boda, a junak Eintrachta je bio Paciencia za konačnih 3:2. Eintracht je sada na 7. mjestu na tabeli sa 37 bodova, a Hoffenheim je na 9. mjestu sa 34 boda.

Bayer Leverkusen je ugostio ekipu Freiburga i već u 4 minuti poveo sa 1:0 golom Aranguiza, a iako su domaći nogometaši i nakon vodstva napadali na odmor se otišlo sa 1:0 za Leverkusen.

Leverkusen je u 73 minuti potvrdio pobjedu kada je Bailey pogodio za 2:0. Bayer Leverkusen je nakon ove pobjede na 5. mjestu tabele sa 39 bodova, dok je Freiburg na 13. mjestu sa 27 bodova.

Hertha je na svom terenu dočekala Mainz, a dvije ekipe su odigrale prvo poluvrijeme za zaborav pa se na odmor otišlo sa 0:0. Već na samom početku drugog poluvremena gosti stižu do vodstva nakon autogola Starka u 47 minuti, a samo tri minute kasnije je bilo 1:1 kada je Grujić izjednačio rezultat.

Hertha u 60 minuti stiže do preokreta kada je Stark ponovo bio strijelac, ali ovaj put za svoj tim i vodstvo od 2:1. Vedad Ibišević je u ekipi Herthe ušao u igru u 67 minuti. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je Hertha upisala pobjedu 2:1. Hertha je nakon ove pobjede na 8. mjestu tabele sa 35 bodova dok je Mainz na 12. mjestu sa 30 bodova.

Najlošija ekipa lige Nurnberg je ugostio Leipzig i iako su gosti dominirali na terenu domaći su imali priliku da stignu do vodstva kada je dosuđen penal u njihovu korist, ali je Behrens bio neprecizan.

Gosti su zato puno bolje koristili svoje prilike pa su u 40 minuti stigli do vodstva, a strijelac je bio Klostermann za 1:0, a tim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme. U nastavku se rezultat nije ijenjao pa je Leipzig upisao pobjedu od 1:0. Leipzig je trenutno na 3. mjestu tabele sa 45 bodova, a Nurnberg je i dalje posljednji sa samo 13 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke je dočekao Fortunu Dusseldorf, a gosti su prvi stigli do vodstva u 35 minuti kada je Lukebakio pogodio za 1:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku su gosti razbili Schalke, Kownacki je u 62 povećao vodstvo Fortune na 2:0, a šest minuta kasnije Raman je pogodio za 3:0. U 84 minuti gosti stižu i do 4:0, a strijelac je ponovo bio Kownacki. Fortuna je nakon ove utakmice na 11. mjestu tabele sa 31 bodom, dok je Schalke na 14. mjestu sa 23 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi