Kicker ocijenio: Bičakčić među najboljih pet stopera Bundeslige

Ranije bio u timu polusezone

Kicker ocijenio: Bičakčić među najboljih pet stopera Bundeslige

Ako je suditi prema ocjenama Kickera, Ermin Bičakčić je među najboljih pet odbrambenih fudbalera u Bundesligi.

Kada nije povrijeđen, naš defanzivac se ni po koju cijenu u Hoffenheimu ne izostavlja iz prve postave, a ono što pruža na terenu rezultiralo je da ga ugledni njemački list Kicker proglasi jednim od najboljih defanzivaca Bundeslige.

Bičakčićeve igre u dosadašnjem dijelu sezone Kicker je valorizirao s 3,08 (ocjene se kreću od najbolje jedinice do najslabije šestice), a ispred njega su trenutno Manuel Akanji iz Borussije Dortmund, Willi Orban iz RB Leipziga, te Makoto Hasebe koji nastupa za Eintract iz Frankfurta. Među najboljih deset defanzivaca još su Matthias Ginter, Jeffrey Gouwelleeuw, Mats Hummels, Ibrahima Konate, Dan Axel Zagadou i Manuel Gulde.

Hoffenheim ove sezone igra kao lani kada je izborio plasman u Ligu šampiona, ali zato je Bičakčić, za razliku od prošle sezone, jedan od najboljih u momčadi Juliana Nagelsmanna. O ulozi našeg stopera trener Hoffenheima je nedavno govorio ne štedeći pritom hvalospjeve.

"On je izvanredan primjer svakom igraču u timu kako se igra i kako se stoji u defanzivi. Nije on tip kao igrača kao Fernando Redondo, ali jednom sam čuo izreku da je najbitnije da svako radi svoj posao. Ako si stolar, radi najbolje što možeš kao stolar, a ako si stoper onda budi pravi stoper. Bičakčić je pokazao da to jeste. Kako igrama, tako i ponašanjem", oduševljeno je kazao trener Julian Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve ovo svakako raduje i selektora Roberta Prosinečkog pred nadolazeće kvalifikacijske utakmice protiv Armenije i Grčke.

Top Komentari

niko nikovic
Da je Vranješ ostao u reprezentaciji, vjerovatno bi mu bio rezerva
1 0
red devil mo
Samo da bude zdrav za repku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi