Sergio Ramos je priznao da je žuti karton u prvoj utakmici protiv Ajaxa bio velika greška

Kapiten Reala odgovorio na mnoga pitanja

Ramos shvatio da je vrijeme: Kapiten Reala otvoreno o svim problemima u klubu

S. Pašalić

Sergio Ramos je odlučio da progovori o krizi koja se dešavala u Realu posljednjih nekoliko sedmica i objasnio neke stvari.

Real je u posljednje dvije sedmice ostao bez šansi da osvoji bilo kakav trofej ove sezone, a nakon toga atmosfera u klubu iz Madrida je postala još lošija.

Ramos je propustio uzvratnu utakmicu Lige prvaka protiv Ajaxa zbog namjerno dobijenog žutog kartona u prvoj utakmici, a nakon što je Real ispao iz Lige prvaka Ramos je ušao u žestoku raspravu sa predsjednikom Florentinom Perezom.

Nakon što se nije oglašavao povodom svega što se dešavalo u Realu, kapiten kluba iz Madrida je odlučio da odgovori na neka pitanja i pojasni cijelu situaciju u klubu.

"Posljednja dešavanja su bila katastrofalna i ja se ne krijem, mi se ne krijemo. Mi kao igrači smo najodgovorniji, a ja kao kapiten sam odgovorniji od svih ostalih igrača", rekao je Ramos.

Zatim je Ramos u nekoj vrsti intervjua postavljao sam sebi pitanja i istovremeno davao odgovore na njih.

Da li je žuti karton u Amsterdamu bio greška?

"Apsolutno je to bila greška i prihvatam krivicu 200 posto"

Zašto ste snimili dokumentarac?

"Postoje određene obaveze i nikada nisam ni pomislio da bi utakmica na Santiago Bernabeu mogla teći onim tokom. Snimanje je prekinuto čim je utakmica krenula"

Jeste li se sukobili sa predsjednikom u svlačionici?

"Problemi u svlačionici se rješavaju u svlačionici, nema problema i svi imaju isti interes"

Jeste li se obratili svojim saigračima i kritikovali ih?

"U svlačionici uvijek razgovaramo i motivišemo jedni druge i uvijek na konstruktivan način"

Jeste li imali sukob s Marcelom?

"Na svakom treningu imamo rasprave, to je dio pritiska. Ali to je samo još jedna u nizu spekulacija koje se pojavljuju iz dana u dan. Marcelo mi je kao brat"

Zašto ste putovali u Valladolid?

"Zato što sam htio biti uz svoje saigrače i podržati ih"

Potražite više informacija na temu La Liga:

Šta se događa sa trenerom?

"To je odluka koju ne donosimo mi i nećemo se miješati. Poštujemo trenera i podržavamo ga, moramo zajedno raditi zbog budućnosti kluba", zaključio je Ramos na kraju ovog intervjua.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.