Real Madrid za nekoliko sati imenuje novog trenera, poznato ko mijenja Solarija!
Zinedine Zidane bi se danas trebao vratiti u Real Madrid

Zidane se vraća

Real Madrid za nekoliko sati imenuje novog trenera, poznato ko mijenja Solarija!

E. Škorić

Marca je objavila kako će slavni Francuz Zinedine Zidane danas postati novi trener Real Madrida.

Klub je odlučio da u narednih nekoliko sati da otkaz Solariju, nakon što će se sastati Upravni odbor u 18:00 sati, a njegova zamjena će biti francuski trener, koji je osvojio tri uzastopna naslova Lige prvaka.

Zidane je na kraju prošle sezone otišao iz Reala, nakon njega i Ronaldo, a sve to bilo je previše za Real, koji ima sezonu za zaborav, pošto je ispao od Ajaxa iz Lige prvaka, od Barcelone u Kupu kralja i već sada je izgubio titulu u La Ligi.

Iako su se brojni treneri povezivali s Realom, kao i Jose Mourinho, navodno će Zidane u toku dana dobiti novi mandat na Santiago Bernabeu.

S obzirom na sve što je uradio i kao igrač i kao trener, navijači Reala mogu da budu presretni odlukom rukovodstva kluba.

Unatoč otkazu u prvom timu, Solari će ostati u Realu, ali na nekoj drugoj funkciji.

Žestok sukob Solarija s nekoliko igrača Reala, najteže riječi upućene najvećim zvijezdama

Nakon što je klub sa Santiago Bernabeua ostao bez šansi osvoji naslov u ligi i Kupu kralja, prošle sedmice je ispao i iz Lige prvaka nakon poraza od Ajaxa sa 4:1 čime je praktično ova sezona već sada završila za Real i do kraja će samo formalno odraditi posao bez velikog interesa.

Ispadanje od Ajaxa je donijelo nove probleme u timu iz Madrida pa je tako kapiten Sergio Ramos ušao u žestoku raspravu sa predsjednikom Florentinom Perezom nakon šokantnog poraza od holandskog tima.

Čini se da je taj primjer slijedio i Santiago Solari koji je u subotu igračima 'očitao bukvicu' uoči utakmice sa Valladolidom u Primeri. Trener Reala je kasnio na press konferenciju za novinare uoči utakmice sa Valladolidom, a nakon što se konačno pojavio objasnio je razlog svog kašnjenja. "Izvinjavam se, ali imali smo nekog posla.", rekao je Solari.

Taj 'posao' je bio dug i intenzivan razgovor sa njegovim igračima u kojem je jasno stavio do znanja da oni posljednjih sedmica nisu igrali na očekivanom nivou. Oni koji su bili najviše na udaru trenera Reala u razgovoru jedan na jedan su Gareth Bale, Isco i Marcelo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Solari je Iscu zamjerio to što ne pazi na težinu i što je dobio par kilograma viška. Marcelu je rekao da nije uspio pronaći dobru formu te da je zbog toga i dalje na klupi.

Baleu, kojeg je Solari ranije branio, trener Reala je poručio da nije ispunio čekivanja trenera i kluba. Dva igrača koji su također bili ukoreni su Toni Kroos i Marco Asensio koji su dobili poruku da nisu bili na očekivanom nivou.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ja cuo da ih preuzima Amar Osim.
2 6
nickizedostizeko
Ma kakvi, Feđa Dudić ih preuzima. Elvir Čolić pravi transfer karijere, a Marcelo i Navas dolaze u Gošk da osiguraju opstanak hahahahahah
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi