Svi koji su gledali utakmicu Reala su je vidjeli: Zašto je VAR soba bila prazna u ključnom trenutku?
(Foto: EPA) Real je sinoć u utakmici punoj uzbuđenja savladao Valladolid sa 1:4, a pune ruke posla je imao i VAR

Stiglo objašnjenje iz Fudbalskog saveza Španije

Svi koji su gledali utakmicu Reala su je vidjeli: Zašto je VAR soba bila prazna u ključnom trenutku?

Real Madrid je jučer uspio slaviti na gostovanju kod Valladolida. Domaći su poveli, ali je Real stigao do preokreta i na kraju slavio sa 1:4.

Imao je Valladolid i penal prije nego što je došao do vodstva, ali ga Alcaraz nije uspio pretvoriti u gol. U finišu utakmice je Real ostao desteoricom zbog drugog žutog kartona Casemira, dok su domaćima poništena dva gola - VAR je imao pune ruke posla.

Međutim, VAR se našao centru pažnje zbog zaista čudnog razloga. Glavni arbitar Gil je u 14. minuti, opravdano, poništio gol Valladolida zbog ofsajda, te je pozvao sudije u VAR sobi da provjere njegovu odluku.

Međutim, u VAR sobi (ispostavit će se jednoj od njih) nije bilo nikoga u šta su se mogli uvjeriti svi koji su gledali duel Valladolida i Reala na malim ekranima. Naime, režiser prenosa je, sada već po običaju, odlučio prikazati VAR sobu i upravo tada se moglo vidjeti da sudija u njoj nema.

Sudija Gil je ostao pri svojoj odluci i nije pogriješio, ali su se svi zapitali gdje su bile sudije koje su trebale biti u VAR sobi, te su pretpostavili da arbitar nije dobio njihovu pomoć.

Objašnjenje nije toliko šokantno, a stiglo je od Fudbalskog saveza Španije.

U sjedištu krovne kuće španskog fudbala nalazi se više VAR soba, a grešku je jučer napravio režiser prenosa, a ne sudije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, on je greškom prešao na kameru koja se nalazila u jednoj od VAR soba koje nisu korištene za meč Valladolida, dok su sudije u drugoj ipak obavljale svoj posao.

Dakle, sudije u VAR sobi su radile svoj posao, ali ne u onoj koja se prikazala za vrijeme prenosa...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

meho
Pa vi budite naivni. Zasto bi bilo vise var soba kad im nije potrebno vise od jedne. pff
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi