Deschamps umjesto Allegrija?

Trener koji je pokorio svijet dolazi u Juventus?

Edmir Škorić

Juventus će uskoro tražiti novog trenera jer je jasno da Massimiliano Allegri odlazi najkasnije na kraju sezone.

Allegri s Juventusom ima fenomenalne rezultate, ali sada je u teškoj situaciji jer je bio cilj osvajanje Lige prvaka, a njegov tim večeras u Torinu ima (ne)moguć zadatak da prođe dalje nakon 2:0 poraza od Atletica u Madirdu.

No, prema pisanju italijanskih medija, kako god se završio večerašnji duel i ova sezona u konačnici, Allegri je odlučio da ide.

Kandidat za njegovog nasljednika je bio Zinedine Zidane, ali njega je jučer Real Madrid imenovao za trenera, pa će u Torinu morati da potraže druga rješenja.

Prema Fox Sportsu, Deschamps je na 'pole-poziciji' da naslijedi Allegrija. Francuz je bio dio posljednje Bianconeri ekipe koja je 1996. godine osvojila Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

50-godišnjak je također odveo Olympique Marseille 2010. godine do titule u Ligi 1, a prošle godine je bio prvak svijeta s Francuskom.

On je jedan od glavnih kandidata za klupu Juventusa, uz neizostavnog Antonija Contea, koji je i dalje bez angažmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.