Odigrao sjajan meč

Bravo majstore! Ovakve pohvale Miralem Pjanić dugo nije dobio

Miralem Pjanić odigrao je sinoć meč za pamćenje.

Juventus je u Torinu s uvjerljivih 3:0 savladao Atletico Madrid i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka, a iako je heroj pobjede bio Cristiano Ronaldo, zasluge za trijumf svakako idu i našem reprezentativcu.

Pjanić je bio "motor" svog tima. Uz to što je najviše pretrčao od svih, svojim genijalnim razmišljanjem je na centru kontrolisao napade i odbranu Juventusa, pa stoga i nije iznenađujuće što je ugledni France Football njegovu partiju ocijenio sa "devetkom" i pritom iznio niz komplimenata.

"Ronaldo je možda postigao hat-trick i bio igrač odluke, ali Juventus se mogao osloniti na Pjanića koji je demonstrirao vrhunac svog nogometnog umijeća. S njim na terenu Španci su uglavnom gubili bitke na sredini terena. Precizan je bio u oduzimanju lopte, taktički nedodirljiv komandovao je igrom uvijek milimetarskki preciznim pasovima, dugim ili kratkim. Imao je samo jedan pogrešan pas i to nakon sat igre. Poslastica", napisao je, između ostalog, France Football.

Pokazao je definitivno Mire o kakvom se igraču radi...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.