Italijanski stručnjak će vjerovatno imati posljednju šansu da Staroj dami donese trofej Lige prvaka. Sve se više priča o njegovom odlasku sa klupe Biancoenera tokom ljeta (Foto: EPA)

Trener Juventusa posle Atletica

Allegri nakon meča iznenadio izjavom: Nije ovo bilo perfektno, Ronaldo je bio dobar

Midhat Šljivak

Trener torinskog Juventusa Massimiliano Allegri dao je zanimljiv komentar nakon pobjede njegovog tima nad madridskim Atleticom od 3:0.

Ovim trijumfom Bianconeri su nadoknadlili minus od dva gola iz prvog meča i prošli su u četvrtfinale Lige prvaka.

Iako mnogi tvrde da je Juve odigrao vrhunski meč, Allegri tvrdi da nije sve bilo perfektno, a igru junaka Cristiana Ronalda je opisao kao dobru.

"Nismo odigrali perfektan meč, ali smo ostali fokusirani do samog kraja", započeo je svoje izlaganje Allegri, te je nastavio.

"Atletico je također bio dobar, ali bilo bi čudno da Cristiano Ronaldo završi učešće u Ligi prvaka sa samo jednim golom. Odigrao je dobar, meč, ostatak ekipe također. Odlična je ovo utakmica bila i mislim da smo navijačima podarili sjajno veče", istakao je Allegri.

Trener Stare dame ne smatra da je njegov tim favorit za osvajanje titule.

"Ne, nismo favoriti. Možda smo jedni od favorita, ali to je sve", dodao je on.

Juventus sada sa nestrpljenjem očekuje žrijeb četvrtfinala, ali i polufinala, koji je na rasporedu u petak.

Ronaldo: To je morala biti posebna noć i bila je

Cristiano Ronaldo je ljetos stigao u Juventus da osvoji Ligu prvaka i na dobrom je putu.

Nije tako izgledalo nakon što je u Madridu Juve sa 2:0 izgubio prvi meč osmine finala od Atletica, ali se Ronaldo pobrinuo za preokret, pa je sinoć zabio tri gola u 3:0 pobjedi i velikom plasmanu u četvrtfinale.

"To je morala biti posebna noć i bila je i to ne samo zbog golova, već i zbog tima i njihovog nevjerovatnog stava. Ovo je mentalitet koji vam je potreban u Ligi šampiona i mi smo na pravom putu", rekao je CR7 za Sky Sport Italia, te je dodao:

"Zato me je Juve doveo, da pomognem u magičnim noćima kao što je ova. Atletico je stvarno jaka ekipa, ali i mi smo jaki i dokazali da smo zaslužili da prođemo".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na pitanje ko bi mogao da zaigra u finalu, Portugalac je kazao:

"Prerano je govoriti o finalu, hajde da idemo korak po korak."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.