Misli i na legendarnog Gigija

Allegrijeva sjajna ideja oduševila navijače Juventusa

Juventusov trener Massimiliano Allegri ušutkao je sve koji su ga kritikovali prethodnih sedmica.

Od trenutka kada je u prvom meču poražen od Atletico Madrida sa 2:0, nije prošao dan u italijanskim medijima a da se nije govorilo o njegovoj smjeni. Uvrede i kritike su toliko ubijale Allegrija da se na jedno vrijeme povukao i s društvenih mreža, no sve to danas je - prošlost.

Allegri i njegovi izabranici su nadoknadili 0:2 i zasluženo prošli u četvrtfinale Lige prvaka, a oduševljenje uz Maxa nije skrivao ni legendarni Gianluigi Buffon, koji je čestitao svojim bivšim saigračima na trijumfu.

Njegove riječi novinari su prenijeli Allegriju po završetku meča, a na tu temu imao je zanimljiv odgovor.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Hvala Buffonu, i on je pisao Juventusovu historiju. Gledali smo i njegov PSG i tužni smo što je tako završilo, ali mi ćemo nastojati otići do finala u Madridu, pa nam se on može priključi", rekao je Allegri i sjajnom idejom oduševio sve navijače torinskog kluba.

Podsjetimo, sva tri pogotka za Juventus sinoć je postigao Cristiano Ronaldo. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.