Cristiano Ronaldo je kralj nokaut faze, čak je i Messi daleko iza Portugalca
Cristiano Ronaldo je sinoć postigao tri gola čime je došao do nevjerovatne brojke od 63 postignuta gola u nokaut fazi Lige prvaka

Portugalac je daleko ispred svih

Cristiano Ronaldo je kralj nokaut faze, čak je i Messi daleko iza Portugalca

S. Pašalić, foto: EPA

Hat-trick Cristiana Ronalda protiv Atletico Madrida pokazao je još jednom zašto je on kralj nokaut faze Lige prvaka.

Portugalac je postigao sva tri gola u pobjedi Juventusa protiv Atletico Madrida od 3:0 čime je klub iz Torina uspio stići prednost španskog tima iz prve utakmice od 2:0 i tako prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

34-godišnji Ronaldo je stigao do svog osmog hat-tricka u Ligi prvaka, čime se izjednačio sa Lionelom Messijem koji također ima isti broj hat-trickova u ovom takmičenju.

Međutim kada govorimo o golovima u nokaut fazi Lige prvaka, čak ni Messi ne može doći ni blizu Cristiana Ronalda.

Ronaldo je postigao nevjerovatnih 63 gola u nokaut fazi ovog takmičenja, a Lionel Messi je daleko iza njega sa 40 gola. Slijedi legendarni napadač Reala Raul sa 34 gola, a po 21 gol imaju Thierry Henry, Thomas Muller i Anriy Shevchenko.

"Zbog ovoga me Juventus doveo, da pomognem da urade stvari koje do sada nisu uspjeli uraditi. Ovo je mentalitet koji morate imati da bi osvojili Ligu prvaka", rekao je Ronaldo sinoć nakon utakmice.

"Samo radim svoj posao i vrlo sam sretan večeras. Atletico je ekipa protiv koje je uvijek teško igrati, ali mi smo također jak tim i to smo dokazali", dodao je Ronaldo.

"Željeli smo posebnu noć i to se i dogodilo, ne samo zbog mojih golova, nego zbog cijelog tima.", zaključio je Ronaldo.

Cristiano Ronaldo je jučer prije utakmice najavljivao da će postići hat-trick protiv Atletico Madrida, ali rijetki su očekivali da se to stvarno može i desiti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi