Klub sa Pecare izbacio FK Borac

NK Široki Brijeg posljednji polufinalista Kupa Bosne i Hercegovine

Fudbaleri Širokog Brijega posljednji su polufinalisti Kupa Bosne i Hercegovine. 

Oni su večeras na Gradskom stadionu u Banja Luci pobijedili Borac sa 1:0 u revanšu četvrtfinala te su sa ukupnih 3:1 prošli u narednu fazu takmičenja.

U uvodinim minutama večerašnje utakmice domaći su bili vrlo otvoreni te su zaprijetili dva puta preko Ćosića i Kajkuta, ali nije bilo većih opasnosti po goste.

Ipak, Široki Brijeg je bio taj koji je u tim trenucima uspio da dođe do vodstva, a to se desilo u 15. minuti. Bagarić je pogodio i već tada je bilo jasno da je Široki jednom nogom prošao dalje.

Do kraja prvog dijela nije bilo nikakvih posebnih dešavanja na terenu i ostao je aktivan rezultat iz 15. minute.

U nastavku meča Borac kreće još ofanzivnije i uspijeva stvoriti tri dobre prilike na samom startu. Pokušavali su Jakupović, Kajkut i Janičić, ali ostalo je 0:0. Čini se kako je to bio i posljednji trzan Banjalučana u ovom susretu, je do kraja nisu imali većih prilika.

Široki se na taj način plasirao u polufinale i priključio se ekipama TOŠK-a, Sarajeva i Sloge.

Revanš četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine:

Borac - Široki Brijeg 0:1 (Bagarić 15')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Borac: Topolović, Bajić, Kajkut, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Mojović, Janičić, Aničić

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Barišić, Babić, Eliomar, Stanić, Ćorluka, Popović, Hrkać, Bagarić, Marković, Enin

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.