Vojvodić: Poginut ćemo sutra, ne sumnjajte u nas

Borac protiv Širokog za polufinale

Vojvodić: Poginut ćemo sutra, ne sumnjajte u nas

E. Škorić

U Fudbalskom klubu Borac vjeruju da mogu du polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su u prvom meču četvrtinala na Pecari poraženi s 2:1 od Širokog Brijega.

Borac je postigao gol na Pecari i on mu puno znači pred sutrašnji revanš, a cilj Banjalučana je polufinale Kupa, što bi ovog RS prvoligaša itekako uveselilo.

"Ova utakmica je jako bitna za nas i dočekujemo je u najboljem raspoloženju i potpuno spremni. Važno je i da smo dobro otvorili polusezonu i pobijedili u prvenstvu. Prvenstvo je prioritet i to uvijek govorimo, ali kada vam se ukaže prilika da protiv ovakve ekipe napravite dobar rezultat morate dati sve od sebe. Ne plašimo se Širokog Brijega i sutra naravno idemo na pobjedu. Široki Brijeg je u krizi, ali bili smo i mi u krizi pa nas ništa niko nije pitao. To što su oni u krizi ne zanima nas, osim u smislu da bih volio da se ta kriza nastavi i poslije sutrašenje utakmice. Nadam se pobjedi i prolasku u polufinale. Poginućemo sutra, ne sumnjajte u nas, poručio je Darko Vojvodić, trener Borca.

Kapiten Stojan Vranješ smatra da Borac ima velike šanse da se plasira u polufinale.

"Veće su nam šanse nego prije prve utakmice, neki su nas možda malo i potcijenili. Vjerujem u sebe, u cijelu ekipu i sutra treba da pokažemo da smo sposobni da prođemo Široki Brijeg. Neće nam biti lako, ali na našem terenu se mi pitamo", istakao je Vranješ.

Uz Vranješa, jedan od najiskusnijih Borčevih igrača Saša Kajkut uvjeren je da je Borac favorit na svom stadionu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ekipa je maksimalno spremna i 100 odsto skoncentrisan ana sutrašnju utakmicu. Mi smo favoriti jer igramo na Gradskom stadionu koji je neosvojiva tvrđava, to ćemo sutra i pokazati,", obećao Borčev centarfor.

Revanš utakmica Kupa BiH između Borca i Širokog Brijega igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci s početkom u 18 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fce
Idemo Borac kup je vas ako bog da sretno
0 1
mirza24
Cuj ovoga amatera vojvode
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi