Katalonci jednostavno prejaki za Lyon

Lyon naljutio Barcelonu, Messi i družina "samljeli" protivnika

Večeras je na Nou Campu odigran revanš meč osmine Lige prvaka između Barcelone i Lyona. Prvi meč u Lyonu je završen rezultatom 0:0, ali je Barca večeras slavila sa 5:1 i otišla u četvrtfinale Lige prvaka.

Barcelona je do vodstva došla u 18. minuti kada je Lionel Messi panenkom savladao golmana Lyona sa bijele tačke. Prethodno je faul u svom kaznenom prostoru napravio Jason Denayer.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Barcelone. Igrala se 31. minuta kada je Luis Suarez uposlio Coutinha, a Brazilac lagano pogodio za 2:0.

Imao je Suarez šest minuta kasnije dobru priliku, ali je ostalo 2:0, što je rezultat kojim se i otišlo na odmor.

Bila je Barcelona bolja i u drugom poluvremenu, ali je Lyon uspio stići do gola u 58. minuti. U gužvi pred golom Barce se najbolje snašao Tousart i pogodio za 2:1.

Bio je to gol koji je mogao Barceloni itekako zakomplikovati situaciju, ali je Lyonel Messi u 78. minuti riješio sve dileme oko putnika u četvrtfinale.

Uzeo je Argentinac loptu, promiješao odbranu Lyona i pogodio za 3:1.

Samo tri minute kasnije Gerard Pique je pogodio za 4:1 na asistenciju Lionela Messija, a da na Nou Campu pukne petarda pobrinuo se rezervista Ousmane Dembele u 87. minuti nakon brze kontre. Ponovo je asistent bio Lionel Messi.

Revanš meč 1/8 finala Lige prvaka:

Barcelona - Lyon 5:1 (Messi 18', 78', Coutinho 31', Pique 81', Dembele 87'/Tousart 58')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona: Ter Stegen, Pique, Lenglet, Roberto, Alba. Busquets, Arthur, Rakitić, Coutinho, Messi, Suarez

Lyon: Lopes, Marcelo, Denayer, Mendy, Dubois, Ndombele, Tousart, Marcal, Fekir, Depay, Dembele

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.