Tottenham će ostati bez standardnog člana prvog tima. Svakako će to biti veliki udarac za njih, posebno jer odlazi u redove velikog rivala (Foto: EPA)

Belgijanac na Old Traffordu

United završio veliko pojačanje za ljeto

Midhat Šljivak

Manchester United će dobiti veliko pojačanje u ljetnom prelaznom roku.

Crveni đavoli sa Old Trafforda traže defanzivca pojačanja, a prvi koji bi trebao stići na Teatar snova je fudbaler Tottenhama Toby Alderweireld.

Fantastični belgijski fudbaler je, prema tvrdnjama engleskih medija, dogovorio sve uslove oko prelaska iz Tottenhama u Manchester United i Spursi su se već pomirili sa gubitkom 30-godišnjeg defanzivca.

Iako je sa londonskim timom ugovorom vezan do 2020. godine, postoji klauzula u kojoj već ovog ljeta može otići za 26 miliona funti. United je to iskoristio i on bi trebao početkom nove sezone potpisati ugovor sa Crvenim đavolima.

Alderweireld je i ove sezone standardan član Spursa. Upisao je 38 nastupa u svim takmičenjima, ali od naredne sezone on više neće nositi dres Tottenhama i otići će u redove velikog rivala.

Sjajni defanzivac je član Spursa postao 2015. godine. Stigao je iz madridskog Atletica za nešto manje od 15 miliona funti, a u karijeri je igrao još za Southampton i Ajax.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Tottenham je u protekle četiri sezone odigrao ukupno 150 utakmica i postigao je šest golova. Standardan član je selekcije Belgije za koju je u 84 utakmice postigao tri gola.

Interesantno je da je jedan pogodak postigao protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.