Da li ćemo konačno gledati konačni obračun?

Žrijeb završnice LP otišao u pravom smjeru, zna se šta priželjkuju ljubitelji fudbala

Danas su u Nyonu izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka, a pred nama je nekoliko izuzetno zanimljivih duela.

Ove sezone je vraćeno žrijebanje čitavog kostura, tako da je poznato i na koga će potencijalni pobjednici četvrtfinalnih duela ići u polufinalu, pa je jasno da bismo konačno mogli svjedočiti "konačnom obračunu" Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Godinama se čekao razvoj situacije u kojem bi finale Lige prvaka donijelo duel Barcelone i Real Madrida i sudar dva najbolja igrača današnjice. Ronaldo više nije u Realu, ali ove sezone bismo ga mogli vidjeti u finalu protiv svog vječitog rivala.

Barcelona je će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa Manchester Unitedom, a ukolio eliminiše Crvene đavole u polufinalu će odmjeriti snage sa boljim iz dvomeča Liverpoola i Porta. Dakle, ne postoji šansa da se Barca i Messi prije finala susretnu sa Juventusom i Cristianom Ronaldom.

Juve će, u drugoj liniji žrijeba, u četvrtfinalu igrati sa Ajaxom, dok će u slučaju prolaska u polufinale odmjeriti snage sa boljim iz duela Manchester Cityja i Tottenhama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.