Unitedu je bolje da se pazi, Messi "melje" Engleze

Impresivna statistika Argentinca

Unitedu je bolje da se pazi, Messi "melje" Engleze

Žrijeb u Nyonu je rakao svoje, a vjerovatno najzanimljiviji dvomeč četvrtfinala Lige prvaka je onaj između Manchester Uniteda i Barcelone.

Nakon što je senzacionalno izbacio PSG u osmini finala, sada je pred Manchester Unitedom još teži zadatak - moćna Barcelona predvođena "vanzemaljcem" Lionelom Messijem.

Sudbina Manchester Uniteda u predstojećem dvomeču četvrtfinala Lige prvaka vjerovatno će najviše zavisiti upravo od toga da li će i u kojoj mjeri Crveni đavoli uspjeti zaustaviti Messija.

Pred njima je, međutim, nevjerovatno težak zadatak, a ukoliko se u obzir uzme Messijeva statistika protiv engleskih klubova jasno je da se Unitedu ne piše dobro ukoliko Solskjaerovi defanzivci ne uspiju "obuzdati" Argentinca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, Lionel Messi je protiv engleskih klubova u Ligi prvaka postigao čak 22 gola, što je više od njegovog golgeterskog salda sa bilo kojom drugom "nacijom".

Messi je tako protiv Arsenala postigao čak devet golova, protiv Manchester Cityja šest i Chelseaja tri, dok je Unitedu do sada zabio dva gola, baš kao i Tottenhamu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

meho
Koliko je puta igro protiv chelseaja trebo im je zabit 15 golova, al nije.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi