Rođeni obradovali svoje navijače

Nova pobjeda FK Velež: Jedinstvo palo u Mostaru!

Samir Mlaćo, foto: V. Bernadić

Velež se vratio na pobjedničke staze. Rođeni su danas pred svojim navijači savladali Jedinstvo 2:0 i sada ponovo imaju sedam bodova prednosti u odnosu na Olimpik koji svoj susret protiv GOražda igra sutra.

Velež je bolje otvorio meč, prijetio preko Fajića i Cvijanovića, a u 23. minuti sporna situacija. U šesnaestercu domaćih pao je jedan fudbaler gostiju koji su žestoko protestovali, no glavni sudija Ibrahimkadić se nije oglasio.

U narednom napadu pogodak. Krenuo je golman gostiju bespotrebno na šesnaesterac, iskusni Ekrem Hodžić nespretno trese svoju mrežu i Velež je poveo.

Do kraja prvog poluvremena bez uzbuđenja, a vrijedi izdvojiti tek pokušaj Mešanovića za domaće.

Velež je u 52. minuti poveo 2:0. Prodor Brandaa i Behram pogađa za 2:0.

Nakon toga Nuspahić prijeti za goste, a golman Jedinstva nešto kasnije je brži od Fajića i ostalo je 2:0.

Do kraja dobru priliku imao je i Zeljković, no ostalo je 2:0. U sudijskoj nadoknadi po jedna sjajna prilika za oba tima, ali završilo je 2:0.

Prva liga FBiH, 18. kolo:

FK Velež - NK Jedinstvo 2:0

FK Velež: Bobić, Biševac, Mešanović, Zeljković, Ćosić, Cvijanović, Behram, Mrgan, Fajić, Brandao, Kuduzović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Jedinstvo: Karavdić, Đanan, Aletić, Jašarević, Remić, Nuspahić, Jahić, Bijedić, Kremenović, Hodžić, Tahirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.