Behram i Mešanović: Ništa nas, pa ni ovakve stvari, neće zaustaviti u plasmanu u Premijer ligu!

Dvojac Rođenih za SportSport.ba

Behram i Mešanović: Ništa nas, pa ni ovakve stvari, neće zaustaviti u plasmanu u Premijer ligu! · Intervju

Mnogo prašine i bure podigao je meč između Goražda i Veleža u kojem su proteklog vikenda Mostarci pretrpjeli prvi poraz u Prvoj ligi Federacije. 

Kontroverzna utakmica još uvijek puni naslovnice širom BiH no vrijeme ide a pred  Veležom je za dva dana nova utakmica, izuzetno bitna, ona protiv bihaćkog Jedinstva, a o njoj, dešavanjima u Goraždu i još ponečemu za SportSport.ba govorili su prvotimci FK Velež Seid Behram i Hamza Mešanović, djeca Veleža i prijatelji od ranog djetinjstva. Naravno, prvo smo Seida i Hamzu upitali što se to događalo u Goraždu?

"U samom startu znali smo da nas u Goraždu očekuju velika iskušenja" - otpočeo je razgovor za SportSport.ba Seid Behram i dodao: - "mi smo se dobro pripremilii na utakmicu otputovali s puno samopouzdanja, međutim, dogodilo se što se dogodilo, bilo je blago rečeno nekih nerazumljivih stvari, no mi smo unatoč svemu tome što se izdogađalo smo opet imali nekih finih prilika da utakmica ode u drugom smjeru ali ih nažalost nismo iskoristili".

"Mi iz kompletne situacije moramo izvući pouku i kada se opet nađemo u sličnim okolnostima
moramo sve znati okrenuti u svoju korist. Na ove stvari koje nisu imale veze sa sportom i o kojima se ovih dana puno priča mi igrači se nećemo osvrtati".

"Nastojat ćemo davati sve od sebe i iz svega izaći samo jači i spremniji i nadam se da ćemo to pokazati već sada u subotu kada je pred nama zahtjevna utakmica protiv bihaćkog Jedinstva. Utakmica je to koja je idealna prilika da se vratimo u neku psihološku normalu u kojoj smo bili prije Goražda i u kojoj će nam veliki vjetar leđa opet nadam se biti naši vjerni navijači".

"Poslije svega opet idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i nadam se da će prednost koju imamo ostati ista ili čak porasti i da ćemo ostvariti svoj konačni cilj a on je naravno Premijer liga".

Hamza Mešanović se nadovezao na klupskog kolegu:

"Pa kao što je rekao Seid, dogodilo se što se dogodilo i nema svrhe više se vraćati unatrag. Naš posao je da se borimo i na terenu da dokažemo da smo najjači. Vremena za nečim drugim više nemamo, već prekosutra ispred  nas je Jedinstvo i moramo učiniti sve da slavimo u tom susretu, naravno i ja se nadam velikoj potpori naših najvjernijih navijača".

Današnji trening je obilježio dolazak velikog broja vaših navijača. Koliko vam znači potpora koju imate od njih?

"Već sam pričao o tome, o našim navijačima" - govori Behram i nastavlja: - "mislim da na ovim prostorima nema previše klubova koji se mogu pohvaliti ovakvim navijačima, bilo kod kuće, bilo na strani".

"Nevjerovatna je ljubav koju pokazuju prema klubu i mi to moramo poštovati i sve ovo što radimo, kako radimo za sebe, tako isto radimo i za njih jer njihova potpora nam je stvarno dragocjena. Ovaj dolazak na današnji trening nas je oduševio i koristim ovu priliku da im se zahvalim na tome. Ovo su trenutci kada su nam najpotrebniji, mislim da  bi do kraja sezone mi i oni trebali postati jedno tijelo i posvetiti se cilju koji nam je svima u interesu".

Mešanovića sve ovo ne iznenađuje:

"Ovo sam već doživio od naših navijača kada smo igrali u Premijer ligi. Nije to ništa novo od njih,
po meni su to najbolji navijači u državi i naš veliki vjetar u leđa. Dobar je osjećaj kad znaš da je tolikaarmija navijača iza tebe i ne sumnjam nimalo da će zajedno s nama istrajati i pomoći nam da prebrodimo sve teškoće te da ćemo se radovati skupa na kraju sezone".

Vrijeme ide, pred vama je utakmica s Jedinstvom. Jeste li prevazišli sva dešavanja ovih dana i jeste li spremni dočekati Bišćane?

"Već smo rekli da nema vremena za osvrtanje na ovo što se događalo. Istina je da par dana nije bilo lako raditiali ova utakmica s Jedinstvom je po meni neka vrsta prekretnice na psihološkom planu, utakmica na kojoj moramo pokazati da smo iznad svega i da ćemo uz pomoć navijača doći do novih bodova" - mišljenja je Behram.

"Naravno da moramo sve zaboraviti jer u meč s Jedinstvom moramo ući čiste glave i misli oslobođenih od negativnosti".

"I ja se kao i Seid nadam punom stadionu i potpori navijača koji će nam olakšati put prema važnom trijumfu", - nadovezao se Hamza Mešanović.

Momčad Jedinstva dosta je promijenila sastav u odnosu na prvi dio sezone?

"Mi svaku utakmicu, bez obzira ko je s druge strane idemo sa 100%. Ne razmišljamo puno o protivnicima iskreno, već prvenstveno gledamo sebe. Evo ovo u Goraždu je bila velika opomena za sve, znak ni da tih 100% katkad nije dovoljno. Protiv Jedinstva ćemo dati 120% od sebe jer ti bodovi su nam zaista od velike važnosti".

Mnogi su mišljenja da unatoč svemu što se dogodilo u Goraždu i igra Rođenih mogla biti bolja?

"Sigurno je da smo mogli odigrati bolje" - kaže Hamza Mešanović, lijevi bek Rođenih i dodaje: - "ipak, smatram da smo u svim uslovima koji su vladali tamo mi dali  svoj maksimum, imali smo svoje šanse da izjednačimo, možda i potpuno preokrenemo susret ali ih nažalost nismo
iskoristili. Rezultat je ostao takav kakav je a sigurno je da naša igra koju smo prikazali u Goraždu nije naša prava slika. Mi i možemo a i hoćemo puno bolje".

Kakav onda Velež očekujemo u subotu?

"Čitavu sedmicu, iako to nije bilo lako, davali smo kao i svi ostali suigrači svoj maksimum na treningu. Svima nam je u cilju što bolje se pripremiti za ovu i više nego važnu subotnju utakmicu. S te strane nam je jako značio današnji dolazak navijača na trening i mogu i u svoje ime a i u ime svih suigrača izjaviti da ako budemo dali svoj maksimum i ako budu normalni uslovi za igru da će bodovi sigurno ostati u Mostaru". - rekao je Behram.

Vaš trener Rahimić je nedavno dao izjavu u kojoj je djelovao jako potreseno i činilo se da su ga dešavanja u Goraždu jako pogodila. Šta vam je rekao poslije svega?

"Vidjelo se da je šefa jako pogodilo sve što se dogodilo, to smo itekako vidjeli na intervjuu koji je dao za klupsku stranicu. Ipak, rekao je da nas ovo ne smije obeshrabriti i da što prije moramo to ostaviti za sobom, očistiti glave i krenuti dalje. Moramo se resetirati i vratiti onaj naš prepoznatljivi napadački nogomet kojim ćemo već u subotu, ja se nadam i vjerujem, savladati Jedinstvo". - kazao je Mešanović

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Znači da ćete se odhrvati ovim poteškoćama koje su vas zahvatile?

"Mi smo i prije nastavka sezone znali da nas čeka sve i svašta. Bilo je za očekivati da će se sada svi dodatno motivirati kad igraju protiv nas jer smo prvi i jer smo najbolji tim u Federalnoj ligi. Na nama je da vjerujemo i da se uz maksimalno zalaganje odhrvemo svim problemima. Velež je izašao iz mnogo težih situacija nego što je ovapa ja ne sumnjam da ćemo ovu sezonu završiti onako kako svi priželjkujemo". - završio je Seid Behram ovaj razgovor s igračima Veleža koji za SportSport.ba kažu kako ih ništa neće pokolebati u nastavku sezone i da njihov nastup u Premijer ligi iduće sezone neće ništa dovesti u pitanje!

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

KRKAN
HOĆE OLIMPIK, RASTURIT CE VAS NA OTOCI, A BEHRAMA SVAKAKO BOLI BRIGA JER CE NA LJETO PROMIJENITI SREDINU, 'EBO VEHLEŽ
2 7
Aduka
krkane kosti ti nenine jebem sjashi debilu dosadni jebo ti alah mater krepanu
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi