Hrvatski fudbaler je postigao zaista sjajan gol. Ipak, pregledom VAR-a on je poništen i rezultat je ostao 0:0 u tim trenucima

Bivši sudija komentarisao spornu situaciju kod gola Modrića

"Ovo je greška sudije, ali i VAR tehnologije, gol nije smio biti poništen"

Midhat Šljivak

Luka Modrić postigao je u 55. minuti gol protiv Celte, ali ga je sudija Martinez Munuara uz pomoć VAR-a poništio.

Gol je poništen jer je Raphael Varane stajao na putu lopte prema golu. Sudija je odlučio da je uticao na igru i odlučio je da gol poništi.

Međutim, sudija Eduardo Iturralde Gonzalez, koji radi kao analitičar suđenja za AS, tvrdi da je gol regularan i da nije smio biti poništen.

On je nakon meča o ovoj odluci Munuere rekao.

"Kao što vidite, nema ofsajda u trenutku kada je lopta šutnuta i kada ulazi u mrežu. Ovo se sudi ako igrač ( Varane) ima namjeru da igra loptom, ali u ovom slučaju on se sklanja od lopte i nije joj stajao na put", rekao je Gonzalez, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovo je greška sudije i VAR-a jer ovdje nisu povrijeđena pravila igre. Jasno je da se Varane sklanja, a da bi se dosudio ofsajd, mora biti namjera da se igra loptom. Ovo je trebao biti gol. Golman je vidio loptu, a igrač nije imao namjeru da igra sa njom i praktički je bježao od nje", istakao je nekadašnji sudija.

Real je tako prema mišljenju stručnjaka u ovom slučaju oštećen. Modrić je ostao bez gola

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.