Zinedine Zidane objasnio sve poteze: Zašto sam vratio Keylora, Marcela i Isca?
Francuski stručnjak se nakon nešto manje od godinu dana vratio na klupu Real Madrida. Počeo je pobjedom, ali Realu je ova sezona već odavno uveliko propala (Foto: EPA)

Trener Real Madrida nakon pobjede nad Celtom

Zinedine Zidane objasnio sve poteze: Zašto sam vratio Keylora, Marcela i Isca?

M. Šljivak

Zinedine Zidane pobjedom je počeo novu eru na klupi Real Madrida.

U njegovom prvom povratinčkom meču savladana je ekipa Celte sa 2:0, a pogotke su postigli donedavno otpisani Isco i Gareth Bale.

Zidane je već u prvoj utakmici napravio bitne promjene. Vratio je Keylora Navasa na gol ispred Thibauta Courtisa, a šansu su ponovo dobili Isco i Marcelo koji su kod Santiaga Solarija bili otpisani.

Francuski stručnjak je nakon meča dao svoje viđenje utakmice protiv Celte.

"U prvom poluvremenu smo imali određenih poteškoća, ali to je sasvim normalno. Rekao bih da nas je u drugom nosila publika, no i igrači su odigrali jako dobro", počeo je izlaganje Zidane, te je nastavio:

"Sretan sam. Sretan sam jer je najvažnije pobjeđivati. Za nas je to bio izazov. Drago mi je što je Isco zabio gol, ali najvažnije je da smo dobili meč, jer smo imali samo tri treninga. Sada ćemo imati nešto više vremena, ostalo je još 10 utakmica i želimo sezonu okončati na pravi način", rekao je Zidane.

Objasnio je i zašto je odabrao Keylora Navasa i Marcela u prvu postavu.

"Cijenim i Courtoisa, pokazao je da je odličan golman, ali želim da se Keylor osjeća bitnim. Ne zaboravljam šta je učinio za klubu. Nije previše igrao, ali to se mora promijeniti. Sa Marcelom je ista stvar. Niko ne smije zaboraviti šta su ti igrači napravili ovdje. Na sve računam, na Courtoisa, na Reguilona, ali Keylor, Marcesco i Isco su dobri igrači", istakao je Zidane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zadovoljan je francuski stručnjak načinom igre svog tima danas.

"Odradili smo dobar posao. Kreirali smo šanse. Radili smo dosta bez lopte. Ono što moramo raditi je kretanje bez lopte, jer ako to ne radimo, ne možemo osvajati lopte. Radili smo dobro pritisak, to je isto jako bitno. Međutim, ako ne budemo željeli da trčimo, moraćemo što više držati loptu, a u tome smo dobri", istakao je Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi