Premijer liga BiH

Četiri favorita igraju pred svojim navijačima, da li će se neko poskliznuti?

Edmir Škorić

U nedjelju se igraju preostale četiri utakmice 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon što su Sloboda i Mladost pomalo neočekivano poraženi na svojim tereima od Čelika i Radnika, pitanje je da li danas i ko može da iznenadi na gostovanjima.

Sarajevo, Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar bit će domaćini, favorit su, ali jasno je svima da u fudbalu ništa nije gotovo unaprijed.

Bordo tim melje svoije rivale, ima sjajan niz pobjeda i sve su prilike da će se isti nastaviti na Koešvu danas protiv Krupe, no ni u ovom timu, iako su na dnu tabele, neće s bijelom zastavom doći u glavni grad.

Sarajevo je sredinom sedmice izborilo polufinale Kupa, ma 11 bodova više u odnosu na Zrinjski i na dobrom je putu da osvoji možda i duplu krunu, mada na Koševu sada prvenstveno gledaju na prvenstvo i idu od utakmice do utakmice.

Koliko su kladionice uvjerene u pobjedu Sarajeva? Ovo možda i najbolje govori.

Od svih današnjih timova, Sarajevo je pod najmanjim pritiskom, dok će Zrinjski u Mostaru definitivno imati veći pritisak protiv GOŠK-a.

Plemići su bez pobjede u drugom dijelu sezone i ako danas ne ostvare istu, mogu da sada već čestitaju Sarajevu na tituli.

Izabranicima Bake Sliškovića neće biti nimalo lako, s obzirom da im u goste stiže GOŠK, tim koji je dobio novog trenera Stanka Mišića i uradit će sve da izvuče neki bod, koji bi bio ogroman vjetar u leđa u toj borbi za opstanak.

Ni Željezničar nije najbolje otvorio drugi dio sezone, no pobjeda nad Mladosti i bod u Tuzli itekako su poboljšali "krvnu sliku" na Grbavici, pa Plavi s puno samopouzdanja dočekuju Zvijezdu.

U prošlom meču je Zvijezda šokirala Grbavicu, ali sada će u Dolini ćupova puno ozbiljnije da shvate svog rivala, a ne treba ni napominjati koliko je svaka utakmica bitna za Željezničar u toj borbi za Evropu.

Željo je danas veliki favorit, vidi se to i po OVIM kvotama...

Što se duela Širokog i Tuzle tiče, moglo bi da bude zanimljivo. Široki se plasirao u polufinale Kupa, ali mu u prvenstvu baš i ne ide u nastavku sezone. Nakon remija sa Zvijezdom, uslijedio je težak domaći poraz od Sarajeva (0:3), pa duel sa Tuzlom dođe kao prilika da se igrači Širokog iskupe navijačima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City pod vodstvom Mirze Varešanovića slavila je u Krupi, napravila je dobar korak u borbi za opstanak, pa malo rasterećnije dočekuje duel na Pecari, a svaki bod bi mnogo značio za ovaj tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.