Željezničar dočekuje Zvijezdu 09

Amar Osim o Željinom rasporedu: Derbi igramo kući i fino ćemo zaraditi

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara u nedjelju će pred svojim navijačima ugostiti Zvijezdu 09.

Plavi su u posljednja dva kola osvojili četiri boda i sada žele nastaviti sa dobrim igrama i obradovati svoje navijače.

Zvijezda 09 vodi bitku za opstanak, te Plavima sigurno neće biti lako, ali Amar Osim vjeruje u svoje izabranike.

"Mi smo u duelu sa Zvijezdom 09 igrali bolje prošli put na Grbavici i izgubili. Sada je teško očekivati da bude takav odnos snaga i da opet pobjede. Nadam se ćemo biti dominantniji i da nećemo strepiti do zadnje sekunde, kao što je tada bio slučaj. Maksimalna ozbiljnost, definitivno", kazao je Osim.

Zvijezda 09 je protekle sedmice ostala bez trenera.

"Ne može se očekivati šok, jer nisu promijenili trenera. Otišao je dosadašnji koji je napravio seriju rezultata koja ih drži na tom mjestu na kojem mjestu, ali nije došao novi. Ipak, to nama ne mijenja situaciju. Ostali su isti igrači, te očekujemo sastav kakav su imali prošlih par utakmica. Najveći dio će ipak biti na nama. Ako budemo pravi, više će se pitati nas".

Prokomentarisao je tri utakmice nastavka sezone.

"Iskreno, ovo je minimum bodova što smo trebali osvojiti. Možda je ovako i bolje, da se malo-pomalo dižemo. Znamo koji nam je cilj, više ne možemo sigurno. Uz dodatnih par mjeseci, pojačanja, može se za narednu sezonu napraviti kompaktiji tim".

Nakon Zvijezde, slijedi pauza.

"Dobro će nam doći. Imamo igrače koji su se kasno priključili. Tu mislim na Zeca, Sadikovića... Možemo naučiti kako funkcioniramo jedni u odnosu na druge. Treba nam treninga i rada".

Prokomentarisao je igrački kadar za nedjeljni meč.

"Stevanović ima tri žuta, svi ostali su tu. Njega će zamijeniti Stanić".

O rasporedu za nastavak sezone kaže. Dotakao se i derbija koji se igra na Grbavici.

"Zaradit ćemo nešto u derbiju na Grbavici. Na ovom vaktu izgubili 70-80 hiljada ili dobiti nije mala stvar. Druga dobra stvar je što nam raspored omogućuje da sad za sad glavnim konkurentom za treće mjesto igramo kući. U derbiju se svakako ne zna ništa...".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel na Grbavici igra se u nedjelju od 18 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miko
Zbog ovog lika i slicnim njemu koje gledaju svoje interese sam prestao voliti Zelju... Nadajmo se da bar Sarajevo napravi ekipu koja ce nas predstaviti u Evropi poput Dinama,Crvene Z. ...Pozdrav iz Tuzle
10 0
teddy sheringham
Ko o čemu, Amaw o parama. Kakav ublehar. Malo mačku teleća glava. Ti si "trener", očekivao se od tebe stručni komentar, igru, taktika, utakmica, bodovi, borba, trening, a ti samo o parama razmišljaš. Nakon Japana, Katara, nikad ti nije dosta? Zato je željo tu gdje i jeste. Tako treba.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi