Trener FK Sarajevo pred duel sa Krupom

Musemić: Raspored? Na svu sreću igranje na strani više nije bauk u našoj ligi

Lider Premijer lige BiH FK Sarajevo u nedjelju od 15:00 sati na Koševu dočekuje ekipu Krupe, u utakmici 23. kola.

Biće to prva utakmica trećeg kruga za Sarajevo, koje je prethodni dio šampionata završilo ubjedljivom pobjedom nad Širokim Brijegom.

Povodom duela sa Krupom danas je u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija na kojoj su se okupljenim novinarima obratili trener Husref Musemić i ofanzivac Benjamin Tatar.

"Nemam šta puno reći. Prije 15 dana smo igrali sa Krupom i pokazalo se da nije bilo tako lako. Svi moji razgovori sa igračima su u tom pravcu, da neće biti lako, da nema opuštanja", istakao je Musemić, pa nastavio:

"Krupa je u ove tri utakmice stvorila dosta šansi, ali je izostala realizacija. Tako da neće biti lako. Ali mi želimo nastaviti našu seriju."

"Promijenili su trenera, to je sigurno požitivan šok, ali mi moramo ići na pobjedu", izjavio je Tatar.

"Sigurno da ima igrača koji su malo potrošeni, ali ne vjerujem da ćemo pretjerano mijenjati bez obzira na raspored jer uskoro slijedi reprezentativna pauza. Mujakić ima tri žuta, Džafić je već od ranije van stroja, ali osim toga nećemo previše mijenjat", nastavio je Musemić.

"Nakon pauze nas očekuje puno napornih utakmica, zato čisto sumnjam da ćemo nešto mijenjati jer želimo na najbolji mogući način dočekti pauzu".

Da li ste zadovoljni rasporedom?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bio ja zadovoljan ili ne bio, takav je raspored. U Šiorkom smo željeli dobiti zbog bodova, raspored preostalih utakmica nam niša ne znači. Ništa nam ne znači s kim ćemo igrati na Koševu ili na strani. Na svu sreću igranje na strani u našoj ligi više nije bauk", istakao je na kraju Musemić.

Podsjetimo, Sarajevo je početkom ovog mjeseca savladalo Krupu na Koševu sa 2:1, u utakmici 21. kola PL, a ekipa Krupe je od tada doživjela promjenu na kormilu. Tako će Krupu u nedjelju voditi trener Slobodan Starčević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi