Pet golova na San Siru

Derby della Madonnina kakav smo svi čekali: Inter u fantastičnom meču pobijedio Milan

Fudbaleri Milana i Intera odigrali su večeras sjajan Derby della Madonnina. Inter je na kraju u susretu 28. kola Serije A pobijedio 3:2. 

Pošto je večeras bilo zaista mnogo dešavanja na ovoj utakmici, pomenut ćemo samo one najvažnije.

Inter bolje otvara susret i do vodstva dolazi već u 3. minuti kada pogađa Vecino. U nastavku prvog dijela Nerrazzuri su imali više od igre i nekoliko dobrih šansi preko Martineza i Vecina, ali promjene rezultata nije bilo.

Na samom startu drugog dijela, tačnije u 51. minuti, Stefan De Vrij pogađa za povećanje prednosti svog tima. Ipak, samo šest minuta kasnije Milan se vraća i to golom Bakayoka.

Kada se mislilo da će se Milan potpuno vratiti u meč, uslijedio je novi šok za njegove navijače jer je dosuđen penal za Inter, a siguran realizator je bio Lautaro Martinez za 3:1. Ponovo se Milan brzo vratio u meč, ovo puta nakon četiri minute, a pogodio je Musacchio.

Rossoneri su u sudijskoj nadoknadi mogli doći i do boda, ali Castillejov udarac zaustavlja Samir Handanović.

Treba dodati i to da je pred sami kraj meča trener Intera Luciano Spalletti dobio crveni karton zbog protesta.

Inter je nakon ove pobjede preskočio Milan i sada ima 53 boda u odnosu na 51 koliko ima njihov rival.

Seria A, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan - Inter 2:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.