Inter postavio cijenu za Maura Icardija
Nakon šest godina u Interu vrijeme je da Mauro Icardi nastavi dalje. Italijanski velikan je nakon svega odlučio postaviti cijenu za njegove usluge (Foto: EPA)

Cijena je manja od očekivane

Inter postavio cijenu za Maura Icardija

M. Šljivak

Mauro Icardi definitivno će napustiti Inter u ljetnom prelaznom roku.

Argentinski napadač već duže vrijeme ne igra za Nerazzurre, a razlog je navodna povreda koljena.

Međutim, kako pregledi nisu ustanovili nikakvu povredu, postalo je jasno da Icardi bojkotuje klub zbog oduzmanja kapitenske trake, bez koje je ostao nakon skandala i komentara njegove supruge Wande.

Kako je postalo izvjesno da Icardi nema namjeru i dalje igrati za Inter, počele su špekulacije o njegovom novom klubu, a tim iz Milana je odlučio postaviti cijenu za koju može ići.

To je cifra od 80 miliona eura. Tim koji uspije dogovoriti uslove sa Icardijem, moraće Interu izdvojiti ovu cifru za usluge 26-godišnjeg napadača.

Icardi bi karijeru mogao nastaviti u jednom od tri tima sa kojima se najčešće povezuje. To su Real Madrid, Napoli i Juventus, koji su već razgovarali sa Interom o mogućoj prodaji.

Real nudi najveću platu Icardiju, ali Juventus je spreman poslati veoma zanimljiv paket i navodno nude Paula Dybalu i dodatnih 20 milona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je Icardiju već ponudio cifru od devet miliona eura po sezoni uz dodatna dva miliona bonusa, ali teško je očekivati da će izdvojiti 80 miliona eura za jednog fudbalera.

Icardi u Interu od 2013. godine, a stigao je za 15 miliona eura iz Sampdorije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Dybala moze gdje hoce zasto bi isao u Inter, svasta...
0 2
Syr
Evo i da Icardi vrijedi vise od Dybale..zar stvarno mislite da bi on prostao da iz Juventusa ode u Inter..u klub koji se bori za Lp i koju vrlo vjerovatno nece ni izboriti..brate..nebuloze
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi