Zidane se vratio u Real, a na ljeto će imati barem 300 miliona eura za transfere

Mane dolazi u Real?

Ekskluziva France Footballa: Zidane naredio kupovinu igrača Liverpoola!

Edmir Škorić

Mnoga se velika imena vežu za Real Madrid nakon što je klub za trenera ponovo postavio Zinedinea Zidanea.

Zizu se vratio u Real, a na ljeto će zajedno s Florentinom Perezom da dovede barem dvije velike zvijezde na Santiago Bernabeu.

Pojavulju se razna imena, najviše Eden Hazard i Kylian Mbappe, no ugledni France Football je objavio da Zidane insistira na dovođenju Sadija Manea, sjajnog nogometaša Liverpoola.

Mane ima ugovor s Redsima do 2023. godine i ne treba ni napominjati koliko je cijenjen i važan na Anfieldu, ali to neće spriječiti Kraljeve da pokušaju da ga kupe na kraju sezone.

Senegalac je nedavno zabio dva gola protiv Bayerna u Ligi prvaka, a ove sezone je u Premier ligi postigao 17 golova i definitivno je igrač koji može da bude prevaga u bilo kojem timu, pa i u timu Real Madrida.

Navodno je ranije dok je Zidane vodio Real, Mane bio dogovorio transfer u Španiju, no to je propalo iz nekih razloga, ali sada nas očekuju novi pregovori.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zidane poštuje Manea, dobro ga poznaje, a Perez je spreman da da preko 100 miliona eura za nejgove usluge. Inače, igrača je Liverpool u ljeto 2016. doveo za nešto više od 41 miliona eura iz Southamptona, a dvije godine kasnije je potpisao novi ugovor s Liverpoolom, prema kojem zarađuje osam miliona eura po sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.