Varane zatražio odlazak

Zinedine Zidane neočekivano ostaje bez jednog od najdražih fudbalera

Endin Čaušević

Španski mediji već danima bruje o tome da će Real Madrid napraviti velike promjene u igračkom kadru na kraju ove sezone, te se svakodnevno špekuliše o novim pojačanjima ovog kluba.

Međutim, sigurno je da će biti i dosta odlazaka ovog ljeta sa Santiago Bernabeua, te još uvijek nije poznato koga je to Zinedine Zidane prekrižio za narednu sezonu.

Danima se špekuliše o tome koga će Kraljevi dovesti na ljeto, ali bi mogli ostati i bez nekih veoma važnih igrača. L'Equipe je objavio da bi Real Madrid na kraju sezone mogao napustiti Raphael Varane koji je u prvom Zidaneovom mandatu bio jedan od ključnih igrača u odbrani.

Navodno, francuski defanzivac je poručio čelnicima kluba da želi napustiti Bernabeu na kraju sezone što je za njih apsolutno neočekivana odluka ovog fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još uvijek nije poznato iz kojih razloga Varane želi da ide, a L'Equipe navodno otkriva da jednostavno želi nove izazove u karijeri. Varane je u Real stigao prije osam godina iz Lensa i bio je totalna nepoznanica u svijetu fudbala.

Do sada je u dresu kraljevskog kluba odigrao 268 utakmica i osvojio čak 16 trofeja. Njega bi trebao zamijeniti Eder Militao koji na ljeto stiže u Real iz Porta. Ovaj transfer je već dogovoren i ozvaničen, te će Kraljeve koštati oko 50 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.