Odlazi iz Manchester Uniteda

Otac Antonija Valencije otkrio četiri opcije: West Ham, Inter...

Ekvadorski fudbaler Antonio Valencia definitivno neće ostati u Manchester Unitedu nakon ove sezone, potvrdio je njegov otac Luis. 

Luis je u razgovoru za ekvadorske novine El Universo poručio da svemu u životu dođe kraj, pa tako i saradnji Antonija Valencije i Manchester Uniteda.

"On (Antonio) definitivno neće nastaviti karijeru u Manchester Unitedu. On želi promjenu, a ni klub nije zainteresovan da produži ugovor. Kao i svemu u životu, tako je i ovome došao kraj", kaže Luis i dodaje koje su opcije za njegovog sina.

"Arsenal, Inter i West Ham su opcije, kao i jedan klub iz Kine. Ali, u fudbalu se sve mijenja. On želi izabrati najbolju opciju, ali prije svega želi potpisati ugovor na dvije godine. Ne zbog novca, već zbog mira. I rekao mi je da želi otići u klub koji se bori za važne stvari".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Valencia je u United stigao na ljeto 2009. godine iz Wigan Athetica i od tada je bio nezamjenjiv u prvoj postavi Crvenih đavola.

Inače, njegov odlazak je nedavno nagovijestio i trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.