Sportski direktor Hasan Salihamidžić završava važne poslove za narednu sezonu. Dogovorio je nekoliko odličnih pojačanja (Foto: EPA)

Stiže i Timo Werner

Bayern dogovara još jedan veliki posao

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern će potrošiti ogroman novac na pojačanja ovog ljeta.

"Želimo podmladiti našu ekipu i imaćemo najveća ulaganja u historiji Bayerna", jasno je poručio prvi čovjek bavarskog velikana Uli Hoeness.

Lucas Hernandez, Benjamin Pavard i Nicolas Pepe već su navodno završena priča, a ukupna cifra koja će se za njih izdvojiti prelazi 200 miliona eura, što je apsolutni rekord potrošnje bavarskog kluba.

Bavarci su u sezoni 2017/2018 potrošili 116 miliona eura na sedmoricu novih fudbalera, ali očigledno je došlo vrijeme da se mnogo više troši.

Tako bi novi član bavarskog velikana mogao postati i Timo Werner. Kako tvrde njemački mediji, pregovori između RB Leipziga i Bayerna o transferu 23-godišnjeg napadača su intenzivirani i lako bi se moglo desiti da u narednim danima bude postignut konačan dogovor.

Werner se odavno povezuje sa prelaskom u Minhen. Čini se da je ovog puta odluka o transferu konačna i da će od naredne sezone i ovaj fudbaler obući dres Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sjajni napadač je i ove sezone zaista odličan u dresu Leipziga. Nastupio je u 27 utakmica, postigao je 14 golova, ali sigurno da bi ova cifra u Bayernu bila i veća.

Interes za Wernera pored Bayerna pokazivao je i Liverpool.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.