Velike vijesti za navijače Bayerna: Imaćemo najveća ulaganja u historiji kluba!
Bayern nikada nije želio izdvajati prevelike cifre za fudbalere. Ipak, današnje tržište je drugačije u odnosu na prethodne godine i za pojačanja se mora otvoriti novčanik (Foto: EPA)

Uli Hoeness potvrdio

Velike vijesti za navijače Bayerna: Imaćemo najveća ulaganja u historiji kluba!

M. Šljivak

Minhenski Bayern spremio je veliku rekonstrukciju tima.

Velikan iz Bavarije najavljuje velika pojačanja u ljetnom prelaznom roku. Štednje neće biti, a prema riječima predsjednika kluba Ulija Hoenessa, Bayern će imati najveća ulaganja u historiji.

U Minhenu će od naredne sezone igrati dosta novih fudbalera. Posebno će se novac trošiti na mlade fudbalere, a lista onih koje će dovoditi već je poznata.

Uli Hoeness je za njemačke medije otkrio...

"Želimo podmladiti našu ekipu i imaćemo najveća ulaganja u historiji Bayerna", jasno je poručio prvi čovjek bavarskog velikana.

To znači da će cifra izdvojena za pojačanja biti mnogo veća od dosadašnjeg rekorda. Bavarci su u sezoni 2017/2018 potrošili 116 miliona eura na sedmoricu novih fudbalera, a toliko će ih sada koštati samo dvojica.

Francuzi Lucas Hernandez i Benjamin Pavard koštaće ukupno 115 miliona eura, a govori se o dolasko i nekoliko fudbalera u ofanzivnom dijelu ekipe. Navodno je Bayern već dogovorio transfer Lilleovog Nicolasa Pepea za 80 miliona eura, a ne odustaju ni od Calluma Hudsona-Odoija iz Chelseaja za kojeg nude 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Novac upravlja fudbalom, ali najveću ulogu u osvajanju trofeja ima osobnost igrača koji su na terenu"; dodao je predsjednik Bayerna.

Bavarci su očigledno spremni na velike stvari u ljetnom prelaznom roku. To svakako može da raduje navijače ovog tima, jer će tim biti spreman za najveće domete.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi