Ovakve probleme Bayern nije očekivao: UEFA istražuje slučaj Goretzkinog dresa

Veznjak u pogrešnoj opremi

Ovakve probleme Bayern nije očekivao: UEFA istražuje slučaj Goretzkinog dresa

Bayern je protekle sedmice eliminisan u osmini finala Lige prvaka, na svom terenu od Liverpoola.

Nakon 0:0 na Anfieldu, Liverpool je u revanšu na Allianz Areni slavio sa 1:3 i tako dosta lako eliminisao bavarskog velikana.

Ovaj meč ili bolje rečeno jedan detalj sa ovog meča bi mogao donijeti Bayernu još problema i to u vidu eventualne UEFA-ine kazne.

Trener Kovač je u 72. minuti meča u Minhenu odlučio u igru ubaciti Leona Goretzku umjesto Javija Martineza, a njemački veznjak je na teren istrčao u "pogrešnom" dresu.

Naime, Goretzka je u igru ušao noseći na sebi Bayernov dres sa Bundesligu, što bi moglo njegovom klubu donijeti kaznu.

UEFA-i ne smeta Bundesliga i logo iste na Goretzkinom dresu, ali amblemi sponzora da.

Prema pravilima UEFA-e na dresovima u kojima ekipe igraju evropska klupska takmičenja može se nalaziti amblem samo jednog sponzora, dok se na Bayernovom bundesligaškom nalaze amblemi dva sponzora.

Tako je Goretzka 20-ak minuta revanša protiv Liverpoola odigrao u dresu koji je osim amblema T-Mobilea, a na sebi (na rukavu) imao i logo Qatar Airwaysa.

UEFA je pokrenula zvaničnu istragu o ovom slučaju, a konačna odluka će biti donesena 16. maja kada će se znati da li će i koliko oštro biti kažnjen bavarski velikan.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi