Vojnik kluba

Solskjaer jednostavno voli United - njegovi ugovori u Cardiffu i Moldeu to dokazuju!

Ole Gunnar Solskjaer je krajem prošle godine od Josea Mourinha preuzeo kormilo Manchester Uniteda, kluba čije je boje branio 11 godina.

Norvežanin je preporodio Crvene đavole i gotovo je sigurno da će njegov status privremenog trenera uskoro biti "prepravljen" u onaj stalnog šefa struke Manchester Uniteda.

Da se pitaju navijači i igrači Solskjaerovo angažovanje "za stalno" ne bi uopšte bilo dovođeno u pitanje. Norvežanin ih je prije svega kupio svojom ogromnom ljubavlju prema klubu, koja je očigledna u svakoj njegovo izjavi.

Dokaza koliko Solskjaer voli svoj klub i koliko je sanjao o trenerskom poslu na Old Traffordu su i klauzule koje je "ugradio" u ugovore u svojim prethodnim poslodavcima - Cardiffom i Moldeom.

Inače, Solskjaer je prije dolaska na klupu Manchester Uniteda bio šef struke upravo Moldeov.

"Pobrinuo sam se da imam malu, nazovimo to klauzulom u svojim ugovorima koja je garantovala da će me pustiti ukoliko stigne poziv Manchester Uniteda", izjavio je Solskjaer za NRK, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nazovite me naivnim, glupim ili ambicioznim, ali od kad sam trenirao rezervni tim sanjao sam da postanem trener Manchester Uniteda... Želim biti svoj čovjek... Desilo se i da Manchester United ima stil igre koji meni odlično odgovara."

Solskjaer je priznao i da je vjerovao da prilika da trenira Manchester United sigurno neće doći nakon njegove razočaravajuće epizode u Cardiffu. Norvežanin je velšku ekipu preuzeo u januaru 2014. godine, a ekipa je na kraju sezone ispala iz Premier lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.