Saopštenje mostarskog kluba

FK Velež ponudio NK Jedinstvo novu utakmicu

Nakon meča Veleža i Jedinstva protekle subote, gosti su bili razočarani dijeljenjem pravde glavnog sudije Ismeta Ibrahimkadića iz Tešnja.

Rođeni su slavili 2:0, te zadržali četiri boda prednost nad Olimpikom, a jučer je ustanovljeno da je Ibrahimkadić napravio veće propuste, te zbog toga dobio negativnu ocjenu od kontrolora suđenja.

Ibrahimkadić će sada na 'hlađenje', a tim povodom danas se oglasio FK Velež.

"Nakon utakmice 18. kola Prve lige FBih između FK Velež i NK Jedinsvo, odigrane 16.03. 2019. godine, te nakon odluke Komisije za suce i suđenje NS FBiH i natpisa pojedinih medija, FK Velež želi da se obrati sportskim prijateljima iz Bihaća, NS Federacije BiH, te široj javnosti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež teži regularnosti takmičenja i jedan od onih klubova koji želi svojim vlastitim angažmanom dati doprinos podizanju kvaliteta i regularnosti prvenstva. Shodno odluci Komisije za suce i suđenje NS FBiH, konstatovano je da je došlo do propusta na navedenoj utakmici, zbog čega je donijeta odluka o suspenziji glavnog suca, Ibrahimkadića.

Ako naši sportski prijatelji iz Bihaća smatraju da su u subotu na stadionu Rođeni oštećeni i da nisu imali sve uslove za igru, mi smo im spremni ponuditi odigravanje nove utakmice u terminu koji im odgovara ili kojeg organi Saveza odrede, a sve u cilju podizanja regularnosti takmičenja i želi da se konačan plasman određue isključivo na fubalskom terenu pod jednakim uslovima za sve aktere", stoji u saopštenju FK Velež.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.