Potpisat će petogodišnji ugovor

Hernandez dogovorio sve sa Bayernom

Njemački mediji izvještavaju da je transfer Lucasa Hernandeza u Bayern sve bliže.

Bavarci uveliko rade na rješavanju igračke križaljke za narednu sezonu, a nakon što je osiguran transfer Benjamina Pavarda iz Stuttgarta, navodno je sve dogovoreno i sa Lucasom Hernandezom.

U pitanju je 23-godišnji defanzivac rođen u Marseilleu čije igre u Atletico Madridu nisu ostavile ravnodušnim Hasana Salihamidžića i saradnike, a Francuz je navodno dogovorio lične uslove s upravom i preostalo je još samo da Bayern aktivira izlaznu klauzulu.

Ako je vjerovati onome što pišu mediji u Njemačkoj, Hernandez će se Bayernu obavezati na petogodišnju vjernost.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hernandez je inače ponikao u Atleticu za čiji je prvi tim debitovao u decembru 2014. godine. U međuvremenu je postao jedan od najboljih igrača u Simeoneovom timu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.