Fantastični fudbaler će prema svemu sudeći napraviti transfer karijere (Foto: EPA)

Pojačanje na Old Traffordu

Harry Maguire od ljeta u Manchester Unitedu?

Midhat Šljivak

Manchester United se ozbiljno sprema za ljetni prelazni rok.

Sa Old Trafforda su najavljeni mnogobrojni odlasci, ali biće i pojačanja, posebno u defanzivnom redu.

Veliki broj fudbalera se povezuje sa dolaskom na Teatar snova, a jedno od pojačanja bi mogao biti i štoper Leicester Harry Maguire.

Sjajni defanzivac je prošle sezone igrao odlično. Zbog toga je dobio i poziv u reprezentaciju Engleske i na Svjetskom prvenstvu je zaista pružio jako dobre partije.

Povezivao se nakon toga konstantno sa Manchester Unitedom. Tadašnji menadžer Jose Mourinho ga je silno želio dovesti u svoje redove, ali Maguire je odlučio da produži saradnju sa Lisicama.

Ipak, godinu dana kasnije 26-godišnji fudbaler bi mogao doći na Teatar snova. Menadžer Crvenih đavola Ole Gunnar Solskjaer naložio je rukovodstvu kluba da mu dovedu Maguirea i postoji velika mogućnost da će on obući dres Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cijena nije mala. Leicester za njegove usluge traži 65 miliona funti, ali nema sumnje da će to United lako isplatiti, jer bi u Maguireu dobili popriličnu sigurnost u odbrani.

I sam fudbaler je spreman da napusti King Power stadion. Iako mu ugovor ističe 2023. godine, Maguire želi otići i njegova nova destinacija mogla bi biti Manchester.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.