Šta Rooney misli o utrci za titulu u Engleskoj: Ne bih to mogao podnijeti...

Englez iskren

Šta Rooney misli o utrci za titulu u Engleskoj: Ne bih to mogao podnijeti...

Utrka za titulu prvaka Engleske odavno nije bila zanimljivija. Liverpool je trenutno prvi sa dva boda više, ali i utakmicom više u odnosu na Manchester City, a kraj sezone se bliži.

Navijači dva kluba s strepnjom dočekuju svako novo kolo koje može donijeti i prosipanje bodova, a nije lako ni navijačima Manchester Uniteda - titulu će osvojiti ili gradski rival ili omraženi Liverpool.

Šta tek reći za one koji simpatizuju Manchester United i Everton? Takav je slučaj Waynea Rooneyja, koji danas za život, srećom, zarađuje u MLS-u.

"Sjajno je ne biti u Engleskoj kada se oni utrkuju za titulu", iskren je bio Rooney za talkSport.

Inače, Rooney je karijeru počeo u Evertonu, gradskom rivalu Liverpoola, u koji se i vratio nakon 13 godina na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nadam se da će Manchester City prvi preći preko linije. Ne bih mogao podnijeti da vidim Liverpool kako osvaja titulu, to je noćna mora za svakog navijača Evertona", priznao je Rooney, pa dodao:

"Sjećam se kada su osvojili Ligu prvaka 2005., oni i dan danas pričaju o tome tako da bi o tituli prvaka Engleske pričali narednih 10 ili 15 godina."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti