Bh. golman bi nakon dvije sezone mogao ponovo promijeniti klub. Bournemouth ima namjeru da se pojača na golmanskoj poziciji (Foto: EPA)

Henderson stiže na gol

Znači li ovo da Asmir Begović odlazi? Bournemouth pregovara sa fantastičnim golmanom!

Midhat Šljivak

Asmir Begović postao je početkom godine rezerva u ekipi Bournemoutha.

Nakon godinu i po menadžer engleskog premierligaša Eddie Howe odlučio je da "skine" Begovića sa gola i da šansu dobije iskusni Poljak Artur Boruc.

Begović bi i u narednoj sezoni mogao imati problema u borbi za "jedinicu". Želja menadžera Howea je golman Manchester Uniteda Dean Henderson i klub čini sve kako bi ga doveo u ljetenom prelaznom roku.

Henderson je trenutno na posudbi u redovima Sheffield Uniteda. Tamo brani zaista imperisvno i privukao je zaista ogromnu pažnju na sebe iz Premier lige.

Sjajni golman bi nakon svega mogao napraviti korak naprijed u karijeri. Nema sumnje da mu je Sheffield prvi izbor ako se plasiraju u Premiership, ali svakako bi od naredne sezone mogao nastupati u eliti.

Ponuda Bournemoutha je sasvim ozbiljna, a pored njih žele ga još Norwich i Leicester.

Eventualni dolazak Hendersona vjerovatno bi značio i kraj za Asmira Begovića. Nijedan golman sigurno ne želi ulogu rezerve i biće interesantno vidjeti šta će se dešavati u ljetnom prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Asmir Begović je primio čak 103 gola u 60 nastupa za Bournemouth od dolaska iz Chelseaja i nešto slabiji nastupi ove sezone su ga na kraju koštali mjesta prvog golmana.

Također, izgubio je mjesto i u reprezentaciji BiH, gdje ispred njega prednost ima Ibrahim Šehić.