Zmajevi se jučer okupili u Sarajevu, a Asmir Begović otputovao na egzotičnu destinaciju

Nije dobio poziv Prosinečkog

Zmajevi se jučer okupili u Sarajevu, a Asmir Begović otputovao na egzotičnu destinaciju

Endin Čaušević

Asmir Begović se nije našao na spisku Roberta Prosinečkog za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Armenije i Grčke.

Begović se nedavno nakon kratke pauze vratio u reprezentaciju iako je mjesto prvog golmana dobio Ibrahim Šehić. Ipak, pred mečeve protiv Armenije i Grčke na spisku ponovo nije bilo Begovića, a umjesto njega poziv je dobio Kenan Pirić dok je tu još i Vedran Kjosevski.

Mnogima nije bilo jasno zbog čega Begovića nema na spisku jer važi za jednog od najiskusnijih bh. reprezentativaca. Prosinečki je prošle sedmice izjavio da nema sukoba s Begovićem i pokušao objasniti zašto nije dobio poziv.

"U zadnje vrijeme Begovićne brani u Bournemouthu, ima nekih problema s klubom, trenerom..., no to nije jedini razlog što nije pozvan. Posljednjih nekoliko utakmica je pozivan, ali nije dolazio. No, Šehić brani odlično, 'mali' Pirić brani odlično, razmišljao sam o mlađima i zbog toga nije pozvan. Da li ima sukob? Nema ga, to mene ne interesuje. Tako smo odlučili... Ako se Begović vrati na gol Bournemoutha, možda će biti pozvan", rekao je Prosinečki.

Bh. reprezentativci su pripreme za početak EP-a počeli jučer nakon što su se okupili u Sarajevu. Za to vrijeme Begović se nalazi u Dubaiju gdje su igrači Bournemoutha dobili nekoliko dana odmora u sklopu krakih priprema dok traje reprezentativna pauza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

View this post on Instagram

Sa legendom!

A post shared by asmir1 (@asmir1) on

Top Komentari

Alkma
Begovic je legenda nase reprezentacije ali realno Sehic je dobro branio u ligi nacija
2 0
Dena33
Nek je golman želje tu a nek nema begovica. Pa bolje bit 7.golman u engleskoj premijer ligi nego prvi u bh ligi. Fuj prosinecki konjino....
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi