Ovaj El Clasico nije donio previše uzbuđenja. Barca je lagano dobila utakmicu i došla je na korak od prvog mjesta (Foto: EPA)

Lagana pobjeda Katalonaca

Barcelona u El Clasicu savladala Real u Madridu

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su u 24. kolu ACB lige kao gosti velikog rivala Real rezultatom 76:82.

Ekipa Svetislava Pešića je odigrala jako dobar El Clasico i na kraju su sasvim zasluženo došli do trijumfa kojim su učvrstili prvo mjesto.

Barca je krenula odlično u meč. Već na otvaranju su otišli na plus 10 (3:13), ali se Real uspio vratiti i izjednačiti do kraja dionice koja je završila rezultatom 17:17.

Uspio je Real da povede na početku druge dionice, ali je Barca potpuno kontrolisala rezultat u ostatku meča. Bilo je uspona i padova igre na obje strane, a na odmor se otišlo rezultatom 40:45 u korist Barcelone.

U nastavku meča Katalonci konstantno vode. Nisu uspjeli domaći igrači da dođu do preokreta, Barca im nije dopustila gotovo ništa da naprave i gosti su ponovo pobijedili najvećeg rivala.

Do trijumfa je Barcelonu vodio Thomas Heurtel sa 15 poena, Kyle Kuric je dodao 13, a Vicotr Claver 12 koševa.

Kod Reala Jaycee Carroll je ubacio 15 poena, a Sergio Llull je ubacio 13 koševa.

Ovo je Barceloni bio veliki korak ka prvom mjestu na tabeli i čak četvrta pobjeda u petom El Clasicu ove sezone.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.