Tijesne pobjede Reala, Panathinaikosa i Žalgirisa, Darussafaka slavila protiv Khimkija
Panathinaikos je u jako tijesnoj utakmici pobijedio Baskoniu sa 72:70. Iako su nakon prvog poluvremena imali jako veliko vodstvo od 48:27, domaći su umalo izgubili ovu utakmicu.

Utakmice Eurolige

Tijesne pobjede Reala, Panathinaikosa i Žalgirisa, Darussafaka slavila protiv Khimkija

E. Oštraković

Večeras je odigrano 27. kolo Eurolige, a pobjede su ostvarile ekipe Darussafake, Panathinaikosa, Žalgirisa i Real Madrida.

Darussafaka je na svom terenu ostvarila pobjedu protiv Khimkija. Gosti su bolje otvorili utakmicu i imali vodstvo nakon prve četvrtine, ali prvo poluvrijeme završeno je vodstvom domaćih od 48:46. Gosti su i u trećoj četvrtini bili bolji, ali sjajnom igrom u posljednjem periodu igre, domaća ekipa je ostvarila pobjedu od 91:85.

Panathinaikos je u jako tijesnoj utakmici pobijedio Baskoniu sa 72:70. Iako su nakon prvog poluvremena imali jako veliko vodstvo od 48:27, domaći su umalo izgubili ovu utakmicu. Odigrali su katastrofalno drugo poluvrijeme, ali su na kraju uspjeli da ostvare pobjedu od 72:70.

Maccabi je na svom terenu prokockao pobjedu protiv Žalgirisa. Igrali su domaći jako dobro tokom cijelog susreta, ali su gosti u drugom poluvremenu, nešto boljom igrom u odbrani uspjeli da dođu do pobjede od 85:83.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je na svom terenu slavio pobjedu u jednoj jako napetoj utakmici. Gosti su odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, a posebno dobru prvu četvrtinu. Nakon prvog poluvremena imali su vodstvo od 56:50. U drugom poluvremenu Real je zaigrao nešto bolje i na kraju upisao pobjedu od 92:89.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi