Efes lagano protiv Budućnosti, Koponen srušio Barcelonu

Euroliga, 28. kolo

Efes lagano protiv Budućnosti, Koponen srušio Barcelonu

Budućnost je večeras u svojoj Morači ugostila ekipu Anadolu Efesa u utakmici 28. kola Eurolige. Gosti su na kraju bili bolji i slavili rezultatom 84:91.

Iako je krajnji rezultat podnošljiv za Budućnost, pobjeda Efesa nije dolazila u pitanje većim dijelom susreta.

Efes je već u prvoj dionici stigao do +10, a istu riješio u svoju korsit rezultatom 27:19.

Nastavili su gosti sa odličnom igrom i u drugoj četvrtini, dok Budućnost nije imala odgovora. Stigli su tako gosti polovinom ove dionice i do +18, dok je Budućnost do poluvremena uspjela smanjiti zaostatak na 13 poena (53:40).

Efes je početkom treće dionice stigao i do +22 i već tada je bilo jasno da će gosti upisati pobjedu. Malo su se opustili košarkaši turske ekipe u finišu susreta, pa su dopustili Budućnosti da smanji zaostatak, ali domaći više od toga nisu mogli.

Kod Efesa se istakao Vasilije Micić sa 18 poena, dok je dva manje ubacio Tibor Pleiss.

Kada je u pitanju Budućnost, najefikasniji je bio Edwin Jackson sa 17 poena, dok je poen manje dodao Bitadze. Nemanja Gordić je utakmicu završio sa šest poena, tri skoka i četiri asistencije.

Bayern Munchen je na svom parketu uspio savladati Barcelonu rezultato 73:71.

Iako je Barcelona u zadnju četvrtinu ušla sa +11, Katalonci su užasno odigrali u završnici, a to su iskoristili domaći i na kraju stigli do pobjede.

Za pobjedu Bayerna je pogodio Petteri Koponen u zadnjim momentima utakmice.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Koponen i Booker su bili najefikasniji kod Bayerna sa po 14 poena.

Kada je u pitanju Barcelona, najefikasniji su bili Tomić i Heurtel sa po 13 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti