Kante na meti Stare dame

Juventus je već odabrao Pjanićevu zamjenu?

Edmir Škorić

Budućnost Miralema Pjanića u Juventusu je pod znakom pitanja zbog interesovanja od strane drugih klubova, pa su u Torinu spremni da ga zamijene.

Pjanić je jedan od najboljih igrača Juventusa i njegova uloga u timu je jako bitna, ali svjesni su u redovima italijanskog prvaka da bi se lako moglo desiti da bh. veznjak ode u Barcelonu, Real Madrid ili neki treći veliki evropski klub i to već na ljeto.

Ukoliko se to desi, Juve će morati da mu nađe zamjenu, a Calciomercato ekskluzivno javlja da su u Torinu odlučili da to bude N'Golo Kante.

Ovaj zahvalni centralni vezni igrač francuske reprezentacije i Chelseaja osvojio je simpatije širom svijeta, što zbog igara na terenu, što zbog ponašanja u sportskom i privatnom životu.

Kante je osvojio titule s Leicesterom, Chelseajem i bio je prvak svijeta s Francuskom i to dovoljno govori koliko je dobar igrač. Juventus je Kantea pratio i dok je bio u Leicesteru, a sada će posebno razmišljati o njemu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno su predstavnici kluba već kontaktirali njegove agente krajem prošle sezone, no nije upućena nikakva ponuda. Kante će biti glavna želja ukoliko ode Miralem Pjanić, bez obzira što u klub dolazi Aaron Ramsey iz Arsenala.

Očekuje da i Sami Khedira napusti Juventus, pa je dolazak jednog igrača ovakvog profila neophodan za Staru damu, koja želi da uspostavi dominaciju u Ligi prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.