Bh. košarkaš doživio tešku povredu

I ranije je bilo sličnih povreda u svijetu sporta... Šta će se desiti sa Nurkićem?

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić doživio je rano jutros po našem vremenu težak prelom noge pred kraj utakmice protiv Brooklyn Netsa.

Nurkić je odigrao sjajan meč ubacivši 32 poena uz 16 uhvaćenih skokova, ali je nažalost pred kraj drugog produžetka doživio tešku povredu.

Iako sada slijedi težak period oporavka za Nurkića, svakako ga može tješiti činjenica da nije ni prvi, a vjerovatno ni posljednji, koji je doživio ovakvu povredu.

Iste i slične lomove preživljavali su brojni poznati sportisti, a mnogi su se nakon ovakvih povreda na sportska borilišta vraćali jači nego ikad.

Pogledajmo neke ranije slučajeve:

1. Eduardo Da Silva

Kada govorimo o užasnim povredama poznatih fudbalera, mnogima prvo na pamet padne Eduardo Da Silva.

On je na ljeto 2007. godine potpisao za Arsenal, a nažalost samo pola godine kasnije doživio je stravičnu povredu u susretu protiv Birmingham Cityja.

Na terenu ga nije bilo nešto više od devet mjeseci, a ponovo je zaigrao krajem 2008. godine nakon 296 dana pauze.

Da li zbog povrede ili ne, Eduardo u nastavku karijere nije ispunio ono što je svojevremeno obećavao.

2. Paul George

Kada govorimo o košarkaškom svijetu, jedna od najtežih povreda zadesila je Paula Georgea.

On je povrijedio nogu igrajući za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država u augustu 2014. godine, a van terena je bio osam mjeseci.

Naravno, kada se vratio trebalo mu je neko vrijeme da ponovo uhvati pravu formu, a danas je jedan od kandidata za MVP nagradu. To je dokaz da takva povreda ne mora ostaviti nikakav trag u nastavku karijere.

3. Luke Shaw

Svima nam je još uvijek u friškom sjećanju povreda Luka Shawa. Fudbaler Manchester Uniteda je u susretu Lige šampiona protiv PSV-a doživio težak prelom noge, a na teren se vratio poslije deset mjeseci.

Treba reći i to da je kod njega lom bio toliko težak da mu je čak upitan bio i nastavak karijere.

Ipak, Shaw se vratio i danas je ponovo jedan od standardnih članove prve postave Crvenih đavola.

4. Seamus Coleman

U martu 2017. godine tešku povredu noge zadobio je i tada jedan od najboljih desnih bekova Premiershipa Seamus Coleman.

On je zbog iste propustio čak 292 dana, odnosno 45 utakmica svog Evertona, ali se uspješno vratio i danas je ponovo standardni član prve postave.

5. Shaun Livingston

Osvajač NBA prstena sa Golden State Warriorsima Shaun Livingston doživio je svojevremeno horor povredu koljena.

Bilo je to u februaru 2007. godine, a Livingston se na parket vratio tek na ljeto 2008. Tačnije rečeno, tada je dobio dozvolu da se vrati treninzima, a na parket se vratio tek krajem 2008. kada je za Miami Heat odigrao četiri utakmice.

Livingston je osvojio čak tri NBA prstena sa Warriorsima za koje igra i danas i to vrlo solidno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.