Jusuf Nurkić dobio podršku čovjeka koji je prošao kroz pakao: Pred njim je dug put...
Jusuf Nurkić je igrao najbolju sezonu karijere i bio je na double-double prosjeku. Nažalost, sjajna sezona okončana je povredom (Foto: EPA)

Gordon Hayward imao sličnu, ali još težu povredu

Jusuf Nurkić dobio podršku čovjeka koji je prošao kroz pakao: Pred njim je dug put...

M. Šljivak

Jusuf Nurkić doživio je težak lom noge.

Bh. košarkaš je na dvije minute do kraja utakmice slomio nogu u duelu protiv Brooklyn Netsa i slijedi mu dug period oporavka.

Dobra vijest je što u NBA ligi igraju mnogi košarkaši koji su imali slične povrede. Među njima je i košarkaš Boston Celticsa Gordon Hayward, čija je povreda bila još i teža.

Hayward je komentarisao povredu Nurkića i uvjeren je da će se vratiti još jači.

"Vidio sam to jutros, žao mi je momka jer imao odličnu sezonu sa Trail Blazersima", rekao je Hayward, te je dodao:

"Ovakve stvari se dešavaju. Povreda više liči na onu koju je doživio Paul George, nego na moju. Dobra vijest što mu nije stradalo ništa oko članka, pred njim je dug put, ali uvjeren sam da će se izvući", istakao je košarkaš Boston Celticsa.

"To je što je. Povratak je moguć, potrebno je mnogo rada. Uz modernu medicinu ovakve povrede je mnogo lakše izliječiti", riječi su Haywarda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi