Tolisso je sredinom septembra zadobio povredu ligamenata koljena

Vraća se nakon teške povrede

Igrač Bayerna otvorio dušu: Bio sam u zatvoru četiri mjeseca

S. Pašalić

Igrač Bayerna Corentin Tolisso dao je zanimljiv intervju u kojem se osvrnuo na pauzu od četiri mjeseca koju je imao zbog povrede.

Tolisso je stigao u Bayern 2017. godine iz Lyona za 41.5 miliona eura i osvojio je naslov prvaka u Bundesligi i Superkup u svojoj debitantskoj sezoni.

Ali, Tolisso je sredinom septembra prošle godine zadobio povredu ligamenta koljena. Sada se veznjak oporavlja i posmatra svoje saigrače u akciji većinu sezone.

Međutim, nakon nekoliko mjeseci rehabilitacije, Francuz je u januaru odradio samostalni trening u Bayernu u zimskom kampu u Dohi.

Po povratku na puni trening u prvom timu prošle sedmice, Tolisso je otvorio dušu i rekao svoje planove za ovu sezonu.

"Ne želim se vratiti što je brže moguće, nego se želim vratiti što spremniji. Ali siguran sam da ću i ove sezone igrati za Bayern, "rekao je Tolisso.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Odmah sam se osjetio kao druga osoba. Konačno trava pod nogama, ponovno svjež zrak. Osjećao sam se kao da sam bio u zatvoru četiri mjeseca.", dodao je Tolisso.

"Do sada nisam ni pogledao svoj plan oporavka, jer bi me to previše zabrinjavalo.", zaključio je igrač Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.