Pregovori privedeni kraju: Rafinha napušta Bayern

Vraća se u domovinu

Pregovori privedeni kraju: Rafinha napušta Bayern

Nekolicina Bayernovih veterana je na izlaznim vratima Allianz Arene, a jedan koji gotovo sigurno neće nositi dres Bavaraca naredne sezone je iskusni Rafinha.

Rafinha je u maju 2018. sa Bayernom potpisao jednogodišnje produženje saradnje, ali je odavno jasno da se takav scenarij neće ponoviti, te da će 33-godišnji Brazilac na kraju sezone kao slobodan igrač napustiti Allianz Arenu.

Navodno je Rafinha proteklih nekoliko mjeseci pregovarao sa brazilskim Flamengom, a sada su se pojavile informacije da je dogovor postignut.

Tako će se Rafinha vratiti u domovinu, a sa Flamengom bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rafinha je u Njemačku stigao još 2005. godine iz Coritibe, a nakon pet sezona u Schalkeu okušao se i u Seriji A, u dresu Genoe. U Italiji se zadržao jednu sezonu prije nego što je 2011. stigao u Bayern.

Od tada je ovaj brazilski defanzivac skupio više od 260 nastupa za Bayern, postigao je šest golova i upisao 29 asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi