Norvežanin dobio povjerenje čelnika Uniteda

Neville jasno otkrio glavni problem Solskjaera: To mora popraviti!

Samir Mlaćo

Ole Gunnar Solskjaer i naredne tri sezone sjedit će na klupi Manchester Uniteda. Sasvim očekivana je to odluka čelnika ovog kluba s obzirom da Norvežanin radi pravi posao na klupi Crvenih đavola.

Osvojio je simpatije navijača i sada je jasno da od njegovog povratka u Norvešku nema ništa.

Nekadašnji član Uniteda Garry Neville, danas je stručni komentator Sky portsa sretan je zbog odluke čelnika Uniteda, no istaao je šta Solskjaer mora prvo popraviti u timu.

"Definitivno odbranu. mislim da to treba biti fokus kada su pojačanja u pitanju. Potreban je stabilan stoperski par jer previše promjena bilo na toj poziciji",kazao je Neville.

Ističe da Norvežanin mora imati prave ljude oko sebe i potpunu podršku ukoliko želi ostvarivati dobre rezultate.

"Igrači su bili za Ole. Sve je sada sjajno, ali isti ti su kulminirali pri odlasku Mourinha. Moraju sada zadržati odlučnost i stav od prvog dana kada je Ole došao u klub", jasan je legendarni bek.

United trenutno u engleskom prvenstvu zauzima peto mjesto sa 58 osvojenih bodova, dok će u Ligi prvaka u okviru četvrtfinala za rivala imati Barcelonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.